DOLAR

34,2515$% 0.02

EURO

37,6403% 0

STERLİN

44,8740£% -0.35

GRAM ALTIN

2.915,19%-0,20

ONS

2.645,46%-0,29

BİST100

9.031,64%-0,85

a

Discord kapanıyor mu? Bakan Uraloğlu açıkladı

Son günlerde sosyal medyada büyük yankı bulan iddialara göre, bazı kullanıcılar Discord platformunu kötüye kullanarak çocukları hedef alıyor, onları tehdit ediyor ve şantaj yapıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada, Discord gibi platformların çocukların güvenliği için risk oluşturabileceğini belirterek, bu tür uygulamalarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını fakat henüz netleşmiş bir karar olmadığını belirtti.

ANKARA-BHA

Sosyal medyada yayılan görüntüler, bir grup tarafından tehdit edilen ve kendine zarar vermeye zorlanan bir kız çocuğunun yaşadıklarıyla ilgili endişeleri artırdı. Bu olay, Discord platformunda çocuklara yönelik şantaj, cinsel içerikli mesajlar ve tehditlerin yaygın olduğuna dair iddiaları gündeme getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dolaşan videoyu incelediklerini ve kurgu olduğunu açıklasa da, kamuoyu tedirginliğini dile getirdi. Yaşananların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, “Gerekli adımlar atılacak” diyerek konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Uraloğlu, “Şimdi bu durum benim de dikkatimi çekti. Örneğin, bu platforma doğrudan üye olmak mümkün değil, birinin referansıyla üye olmak gerekiyor. Bu da platforma girişleri zorlaştırıyor ve bir tür disiplin sağlıyor diyebiliriz. İçeriğine bakınca gerçekten dehşete düşmemek mümkün değil.” dedi.

“Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yoğun bir şekilde görüştük, özellikle Discord’u ele aldık. Bu konuda atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde bazı önlemler alınması gerekecek. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz.” diye ekledi.

“Yasakçı olmak istemiyoruz, ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı bir zihniyetle değil, gerekli adımları atarak erişim engeli konulması noktasını görüşüyoruz, henüz kesinleşmiş bir karar yok.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu’ndan ailelere çağrı

Uraloğlu, “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımızın ziyaret ettiği internet sitelerini ve sosyal medya platformlarını yakından takip etmeleri gerekiyor. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler.” çağrısını yaptı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Engin Polat'a hapis cezası!

HIZLI YORUM YAP