DOLAR

34,2647$% 0.04

EURO

37,6204% -0.05

STERLİN

44,8510£% -0.39

GRAM ALTIN

2.911,11%-0,35

ONS

2.642,61%-0,40

BİST100

9.031,64%-0,85

a

Ömer Çelik, MYK sonrası konuştu, İsrail'i hedef aldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu vurguladı. Çelik, Netanyahu hükümetini “katliamcı” ve “soykırımcı” olarak nitelendirerek, bu saldırıların insanlık vicdanında derin yaralar açtığını belirtti.

Çelik, Batı toplumlarının bu konuda çelişkili bir tutum sergilediğini ifade etti. Halkların sokaklarda ve üniversitelerde Gazze’ye destek gösterdiğini ancak Batı hükümetlerinin İsrail’e destek vermeye devam ettiğini söyledi. İspanya ve Belçika gibi bazı ülkelerin liderlerinin Filistin’e destek açıklamalarını hatırlatan Çelik, Güney Afrika’nın başlattığı uluslararası girişimlere Türkiye’nin de katıldığını belirtti. Buna rağmen, İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni tehdit ettiğini ve bu kurumlara meydan okuduğunu ifade etti.

Netanyahu’nun çatışmaların başından itibaren yaptığı açıklamaların İsrail’in güvenliğiyle değil, bölgedeki haritaları değiştirme hedefiyle ilgili olduğunu söyleyen Çelik, Netanyahu’nun bölgesel savaşı genişleterek hem hukuki sorumluluklardan kaçmayı hem de bölgeyi daha da karıştırmayı amaçladığını belirtti.

Çelik, Netanyahu’nun Amerikan Kongresi’nde ayakta alkışlanmasını da kınayarak, bu desteğin daha fazla ölüm ve yıkıma zemin hazırladığını söyledi. İsrail’in “kendini savunma hakkı” bahanesinin giderek daha fazla kadın ve çocuğun ölümüne neden olduğunu belirten Çelik, İsrail’in Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a yönelik saldırılarına Batı’nın sessiz kalmasının, büyük bir çifte standardın göstergesi olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 20. Toplantısı gerçekleştirildi

HIZLI YORUM YAP