DOLAR

34,2268$% 0.11

EURO

37,3235% 0.29

STERLİN

44,6195£% -0.25

GRAM ALTIN

2.948,73%0,76

ONS

2.676,85%0,55

BİST100

8.826,72%-0,38

a

Tiran’da Bektaşi tarikatı için “Vatikan Benzeri Devlet” talebi

Tiran – Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezi lideri Edmond Brahimaj, Bektaşi topluluğu için Tiran’da Vatikan benzeri bir devlet kurma hedefiyle hükümetten yasal düzenleme talep etti. Brahimaj, yaptığı açıklamada, Bektaşilerin dünya genelinde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı ve bu hedefin gerçekleştirilmesi için Arnavutluk hükümetinin statülerini değiştiren bir yasa çıkarması gerektiğini belirtti.

ANKARA-BHA

Brahimaj, geçmişte İsrail’e yaptığı ziyaretlerde İsrail halkıyla yaşadığı yakınlığı vurgulayarak, kendisini İsrail halkının kardeşi olarak gördüğünü belirtti. İsrail’de karşılaştığı misafirperverlikten etkilenen Brahimaj, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın geçen ay açıkladığı “Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti” projesi kapsamında, Brahimaj’ın talebi üzerine Tiran’da bir “Bektaşi Vatikanı” kurulması planlanıyor. Projenin amacı, yaklaşık 115 bin kişilik Arnavutluk Bektaşi topluluğunu temsil etmek ve dünya genelindeki Bektaşileri uluslararası platformda bir araya getirmek.

Bektaşi lideri Brahimaj, bu projenin hayata geçirilmesi için çeşitli stratejiler geliştirildiğini belirterek, önceliğin Arnavutluk hükümetinden yasal değişiklikler olduğunu vurguladı. Arnavutluk’ta 2,4 milyonluk toplam nüfus içinde yaklaşık 115 bin kişi Bektaşi olarak kaydedilmiş durumda.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mehmet Şimşek'ten yeni vergilere yönelik açıklama: "Çelik Kubbe kuracağız"

HIZLI YORUM YAP