DOLAR

34,2890$% 0.14

EURO

37,2622% 0.16

STERLİN

44,6272£% 0.11

GRAM ALTIN

3.015,45%0,13

ONS

2.734,87%-0,04

BİST100

8.872,85%1,81

Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında konuşan İmamoğlu: "Gelir açmazına doğru sürükleniyoruz"

İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Meclis Toplantısı'nda belediyelerin karşılaştığı mali zorluklara dikkat çekti. Halkın beklentilerinin arttığını ancak belediyelerin gelirlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Anayasada yer alan "Mahalli idarelere görevleriyle orantılı" gelir kaynaklarının sağlanması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Gelir açmazına doğru sürüklendiğimiz gerçeğini hepimiz yakından yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANKARA-BHA

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ekim Meclis Toplantısı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin artan mali sıkıntılarını dile getirdi. İmamoğlu, halkın belediyelerden beklentilerinin yükselmesine rağmen, finansal sorunlarla boğuştuklarını vurguladı.

Belediyelerin gelirlerinin, üstlendikleri görevlerin ağırlığına göre yeterli olmadığını belirten İmamoğlu, bu durumu Anayasa ile ilişkilendirdi. Anayasa’da yer alan “Mahalli idarelere görevleriyle orantılı gelir kaynakları sağlanır” ifadesinin pratiğe yansımadığını ifade eden İmamoğlu, tüm belediyelerin merkezi yönetim tarafından idari ve mali anlamda sıkıntılar yaşadığını belirtti.

İmamoğlu, belediyelere yeni gelir kaynaklarının sağlanması gerektiğini vurguladı ve bu süreci yakından takip edeceklerini söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde eşitlikçi ilkelerle hareket edeceklerini ifade etti.

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni dönemde kurumsal kapasitesini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Paydaşlarımızı sürece dahil ederek, çoğulcu komisyonlar oluşturarak, bu komisyonların üreteceği yeni fikirlerle Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme yolunda ilerici adımlar atacağız.” dedi.

İmamoğlu, dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerin belediyecilik anlayışını değiştirdiğini vurgulayarak, “Klasik belediyecilik anlayışından toplumcu, canlı ve çevre odaklı çok yönlü bir belediyeciliğe geçişin, halkın beklentilerinin de bu yönde olduğunu gösterdiğini” belirtti. İmamoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği olarak, bu kavramları temel alarak Türkiye’nin yerel yönetimlerinin geleceğine yön vermek ve ışık tutmak misyonunu üstlenmiş durumdayız.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yenidoğan çetesinin savcısı Yavuz Engin: "Türk devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik"

HIZLI YORUM YAP