DOLAR

34,2448$% -0.1

EURO

37,0837% 0.25

STERLİN

44,5090£% 0.44

GRAM ALTIN

3.013,31%0,70

ONS

2.736,90%0,81

BİST100

8.859,30%1,66

Türkiye ve Nijer arasında madencilik anlaşması

Türkiye, maden alanında zengin rezervleri bulunan Afrika ülkesi Nijer ile maden arama ve işletmesi konularında iş birliği yapacak. 

İstanbul – BHA

Madencilik Alanında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane ile İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından, Türkiye ve Nijer arasında madencilik alanında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir mutabakat zaptı imzalandı.

Bilgi Paylaşımı ve Ortak Projeler

İmzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki iş birliğini teşvik etmek için bilgi alışverişini, resmi düzeyde görüşmeleri, ilgili bakanlıklar ve kurumlar arasında istişareleri ve karşılıklı çıkarlara dayalı kapasite geliştirme projelerini kapsıyor. Anlaşma ayrıca, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla iki ülkenin madencilik sektörleri arasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Türk Şirketlerine Destek ve Ortak Maden Arama

Anlaşma çerçevesinde, Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesi teşvik edilecek, belirli bölgelerde maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi konusunda görüşmeler yapılacak ve bilgi alışverişinde bulunulacak.

İki Ülke İçin Faydalı Bir Anlaşma

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, imzalanan anlaşmanın iki ülke arasındaki madencilik alanındaki iş birliğini daha da ileriye taşıyacağına inandığını belirtti. Bayraktar, anlaşmanın iki ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve hayırlı olmasını diledi.

Temmuz Ayında Nijer’de Görüşmeler

Bakan Bayraktar, Temmuz ayında Nijer’in başkenti Niamey’de temaslarda bulunmuş ve Maden Bakanı Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Bu görüşmeler sonucunda, petrol ve doğal gaz alanında iş birliği niyet beyanı imzalanmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İzmir'de su krizi kapıda: Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesi kritik eşiği aştı

HIZLI YORUM YAP