DOLAR

34,2684$% -0.03

EURO

37,1183% 0.31

STERLİN

44,5595£% 0.55

GRAM ALTIN

3.011,05%0,62

ONS

2.735,78%0,76

BİST100

8.862,97%1,70

Devlet Bahçeli: "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun örgütü tasfiye ettiğini duyursun"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin yeni çözüm sürecine değil ortak akla ihtiyacı var" mesajı verdi. Öte yandan Bahçeli, Öcalan'a çağrı yaparak, "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun örgütü tasfiye ettiğini duyursun" dedi.

ANKARA-BHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada güncel konulara değindi.

Bahçeli, milli birliğin ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak, bu değerlere yönelik tehditleri ortadan kaldırmanın zamanının geldiğini ifade etti. Alışılmışın dışında bir yaklaşım sergilediğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin ayak bağlarını çözmek için somut adımlar atılacağını söyledi. Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını, ancak bunun için birlikte hareket etmenin gerekliliğini vurguladı.

Bahçeli, Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu ve “Battık” diyenleri yalanladığını belirtti. Türk ve Türkiye yüzyılının başlangıcında, ekonomik gelişmenin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Küresel ve bölgesel sorunlara rağmen, Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde ilerlediğini ve gelişmekte olduğunu söyledi. Enflasyonla mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bahçeli, enflasyonun tek hanelere ineceğine olan inancını dile getirdi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı kabinesine ve ekonomi yönetimine tam destek verdiklerini açıkladı. Hükümetin doğru politikalar izlediğini ve Türkiye’yi ileriye taşıdığını savundu. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarma hedeflerini gerçekleştirmek için çalışacaklarını belirtti.

Bahçeli, son dönemde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. Yenidoğan bebeklerin ölümlerine sebep olan olayları kınayan Bahçeli, bu olayların insanlık ayıbı olduğunu ifade etti. Bebek ölümlerine sebep olan kişilerin en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini belirtti.

‘SAĞLIK BAKANIMIZIN İSTİFASINI İSTEMEK HANGİ AKLA HİZMETTİR’

26 Nisan 2024 tarihinde bebek ticareti yapan bir çeteye operasyon yapıldığını ve 10 özel hastanenin ruhsatlarının iptal edildiğini hatırlatan Bahçeli, Sağlık Bakanlığının olaya zamanında müdahale ettiğini söyledi. Sağlık Bakanının istifasını isteyenlerin, bebeklerin haklarını savunmak gibi bir niyetleri olmadığını iddia etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye ve Nijer arasında madencilik anlaşması

HIZLI YORUM YAP