DOLAR

34,2716$% -0.01

EURO

37,0541% 0.06

STERLİN

44,5512£% 0.07

GRAM ALTIN

3.025,21%-0,08

ONS

2.746,91%-0,06

BİST100

8.838,60%2,13

Amasya’da “Niçin Cumhuriyet” konulu konferans düzenlendi

Amasya Valiliği ve Amasya Üniversitesi iş birliğiyle, Amasya Genelgesi’nin 105. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla “Niçin Cumhuriyet” konulu bir konferans düzenlendi.

ANKARA-BHA

Amasya Valiliği ve Amasya Üniversitesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı ve Amasya Genelgesi’nin 105. yılı şerefine “Niçin Cumhuriyet?” konulu bir konferans düzenledi.

Saraydüzü Kışla Binası Millî Mücadele Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Amasya Valisi Önder Bakan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Konferansta Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Taşdemir konuşmacı olarak yer aldı.

Cumhuriyet’in Tarihsel Süreci ve Önemi

Prof. Dr. Serap Taşdemir, Cumhuriyet’in kuruluşunu, Amasya Genelgesi’nin bu süreçteki rolünü ve Cumhuriyet’in getirdiği kazanımları derinlemesine ele aldı. Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devleti’nin çöküşünü anlatan Taşdemir, Mondros Ateşkes Antlaşması ile Osmanlı’nın fiilen sona erdiğini vurguladı. Taşdemir, Mustafa Kemal Atatürk’ün işgalcilere karşı direnci başlatarak Amasya’dan ulusal mücadeleyi örgütlediğini ve Cumhuriyet’in temellerini attığını belirtti.

Amasya Tamimi ve Ulusal Mücadelenin Önemi

Taşdemir, Amasya Tamimi’nin ulusal bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. Amasya Genelgesi ile milletin iradesine dayalı bir yönetim anlayışının ilk kez ortaya konulduğunu belirterek, Cumhuriyet’in bu temel üzerine inşa edildiğini söyledi.

Cumhuriyet’in Bugünkü Varlığımıza Katkısı

Prof. Dr. Taşdemir, Cumhuriyet’in Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir devlet olma yolunda büyük bir ivme kazandırdığını belirtti. “Bugünkü varlığımızı Cumhuriyete borçluyuz. Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun ve kazanımlarının bir kez daha hatırlatıldığı bu anlamlı günlerde konferans büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşiktaş Fibabanka, Eurocup'ta Joventut'u devirdi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.