DOLAR

34,2475$% -0.1

EURO

37,0845% 0.23

STERLİN

44,4503£% 0.28

GRAM ALTIN

3.005,49%0,44

ONS

2.726,57%0,43

BİST100

8.872,85%1,81

AİÇÜ Akademisyenleri ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ arasında

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bünyamin Aygün ve Doç. Dr. Murat Yıldırım, Stanford Üniversitesi’nin yaptığı ve Elsevier tarafından yayımlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde tekrar yer alarak büyük bir başarı elde ettiler.

Servet ARSLAN / AĞRI-BHA

Stanford Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından her yıl düzenlenen ve Elsevier tarafından yayınlanan bir listede, dünyanın en etkili bilim insanları belirleniyor. Bu liste, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor. Listede, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında yer alan bilim insanları, yayın sayıları, yapılan atıflar, H-indeksi, Hm-indeksi ve C-skor gibi göstergeler dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Elsevier’in yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Aygün ve Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yıldırım, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yerini aldı. AİÇÜ akademisyenlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde dikkat çeken bilimsel çalışmalarının, Üniversite’nin başarısını her yıl olduğu gibi daha da yukarı taşıdığı görüldü.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bu listede Üniversite’nin yer almasında Doç. Dr. Aygün ve Doç. Dr. Yıldırım’ın yaptıkları kaliteli çalışmaların büyük rol oynadığını vurguladı. Prof. Dr. Karabulut, AİÇÜ’nün uluslararası görünürlüğünü artırmak için bilimsel ve teknolojik alanda yürütülen çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini ve bu çalışmaların kalitesini ve etki alanını daha da üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Karabulut ayrıca, Doç. Dr. Yıldırım’ın etkili ve kaliteli akademik çalışmalarının AİÇÜ’nün 2023 yılında TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporunda Psikoloji alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında kalite bazında 1. sırada yer almasına katkıda bulunduğunu ifade etti. “Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan her iki akademisyenimizi, Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Henüz genç bir eğitim yuvası olan Üniversitemizin her alanda gösterdiği başarı grafiği, hem ulusal hem de uluslararası bilimsel alanda daha güçlü ve etkili bir konuma ulaşmamıza imkan sağlayacaktır,” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Teröristler paramotorla Türkiye’ye sızmış!

HIZLI YORUM YAP