DOLAR

34,2425$% -0.13

EURO

37,1856% 0.49

STERLİN

44,4775£% 0.35

GRAM ALTIN

3.010,68%0,61

ONS

2.736,17%0,77

BİST100

8.872,85%1,81

TBMM, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını Meclis Başkanlığı tezkeresi ile kınadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresini kabul etti.

ANKARA-BHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Genel Kurulu, TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınayan bir tezkereyi oybirliğiyle kabul etti. Bu tezkere, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından imzalandı.

23 Ekim 2024’te Ankara’da meydana gelen saldırının, Türkiye’nin barış ve huzuruna yönelik bir saldırı olduğu belirtilen tezkerenin metninde, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi. Ayrıca, milletin başının sağ olduğu ifade edildi.

Tezkerede, “Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hiçbir güç başarılı olamayacaktır” denildi. Saldırının, emperyalist güçlerin ve karanlık odakların desteklediği bir eylem olduğu vurgulanarak, bu tür girişimlerin Türkiye’nin huzur ve istikrarını sarsamayacağı belirtildi. Ayrıca, saldırının asıl amacının milli savunma sanayisini ve tam bağımsız Türkiye hedefindeki kararlılığı zayıflatmak olduğu kaydedildi.

Tezkere, milletin gösterdiği metanet ve birlik duygusunun, tarihsel olarak güçlü bir iradeyi temsil ettiğini vurguladı. TBMM, terör örgütleri ve destekçilerine karşı mücadele kararlılığını tekrarlayarak, bu tezkerenin kabulüyle ortak duruşun önemini vurguladı.

Kabul edilen tezkere, resmi olarak yayınlanarak yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da güvenlik toplantısı başladı

HIZLI YORUM YAP