39,4281$% 0.21
45,4730€% -0.55
53,4785£% -0.2
4.342,25%1,36
7.072,00%1,12
28.200,00%1,12
3.415,05%0,85
9.119,16%-4,21
4128273฿%-2.19403
ANKARA-BHA
Esenyurt Belediye Başkanı hakkında yürütülen adli soruşturma ile ilgili yapılan açıklamalara Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sert bir şekilde tepki gösterdi. Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı mensuplarının hedef gösterilerek tehdit edilmesinin veya etki altına alınmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Bakan Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i isim vermeden eleştirerek Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı ve yargıyı tehdit etmenin kimsenin hakkı veya yetkisi olmadığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 138. maddesine atıfta bulunan Bakan Tunç, hakimlerin görevlerinde bağımsız olduklarını ve hiçbir organ, makam veya kişinin yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere veya hakimlere emir veya talimat veremeyeceğini vurguladı.
Adalet Bakanı Tunç, devam eden soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde savcı, hakim ve mahkemeleri etkilemeye yönelik açıklamaların hukuk devleti ilkeleriyle çeliştiğini ifade etti. “Bağımsız yargıya müdahale anlamına gelen bu çirkin söylemler ve davranışlar, hukuk devletinde asla kabul edilemez,” diyen Bakan Tunç, adil yargılamayı etkilemeye yönelik girişimlerin kabul edilemez olduğunu tekrarladı.
TSYD, görevden alınan Oğuz Tongsir hakkında açıklama yaptı: Görevine iadesini bekliyoruz
Gaziosmanpaşa’nın İlk Emekli Evi Açıldı
Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Sosyal Medya ve Yapay Zeka Eğitimi..
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Orka Holding, teknolojik üretim üssüyle Avrupa lideri
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Narin Güran'ın katledildiği köyün imamıyla flaş iddia!
Türkiye Organ Nakli Vakfından anlamlı çağrı: "Hayat devam etsin"
Zorluklara Rağmen Umudu ve Dayanışmayı Büyütelim”
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı: “Şeffaflık ve hesap verebilirlik için mücadelemiz sürecek”
Gelecek Partisi’nden istifa eden Konya Milletvekili Hasan Ekici, AK Parti’ye katıldı
DEVA Partili Karal, okul önlerinde meydana gelen trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.