AFAD Personel Alımı Başvuru Şartları! Önemli Değişiklik Duyurusu

AFAD personel alımı başvuruları 2021 yılında olacak mı sorusu birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kurum yeni bir duyuru ile başvuru yapacaklara dair bilgi paylaştı.

AFAD personel alımı konusunda bilgi güncellemesi yapıldığı Resmi Gazete ilanı ile kamuoyuna açıklandı. AFAD personel alımı 2021 yılında ne zaman olacak konusunda güncel bilgiler tüm adaylar tarafından merak ediliyor.

AFAD Güncel Duyurusu Neleri Kapsıyor?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada alım bekleyen adayları yakından ilgilendiren bir gelişme yer aldı. En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre her kadro için KPSS şartlarının ayrı şekilde değerlendirileceği bilgisi verildi. Başvuru yapan her aday başvurduğu kadronun gerektirdiği KPSS şartı ile değerlendirmeye alınacak.

Kadro içerisinde bu istenen ayrı puanlamada en yüksekten başlayarak sıralama gerçekleştirilecek. AFAD alımları için ayrıca önemli nokta da toplam alım sayısının 5 katı adayın çağrılacağı yönünde…

AFAD personel alımı Diğer Koşullar Değişti mi?

AFAD personel alımında adayların merak ettiği koşullarda diğer maddelerin aynı olduğu bilgisi verildi. Geçmiş dönemlerde yer alan kılavuz bilgilerini fikir edinmek için dikkate almak gerekiyor. Güncel olarak 2021 tarihinde başvurular net bir şekilde açıklanmış değil… Tam başvuru tarihi konusunda duyuruların güncel bir şekilde takibi gerekiyor.

AFAD  Alımı 2021 Ne Zaman Açıklanır

Sözleşmeli personel alımı için net tarih bekleyen adaylar, kurumun kendi sitesinde de açıklanacak Resmi Gazete bilgilerini değerlendirmelidir. Henüz diğer şartlarda bir değişiklik olmamakla beraber yapılan düzenleme, ilan yayımlanacağına dair umut doğurdu. Kesin gözüyle bakılan yeni ilan ve başvuru tarihi AFAD aracılığıyla duyurulacak.

İstihdamı yapılacak adaylardan fiziksel ve ruhsal açıdan görevi yerine getirmek için bir engel olmaması isteniyor. Kılavuzdaki başvuru bilgilerinin doğru ve belgeyle kesinleştirilebilir olması da diğer önemli koşullar arasında yerini aldı.