DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

AFRİKA YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

AFRİKAYA GİDİYORUZ MAZLUM COĞRAFYADA SİZLERİN YARDIMLARINI BEKLEYEN KİMSESİZLER SİZLERİN YARDIMLARINI BEKLİYOR.

Uluslar Arası Yardımlaşma koordinatörü, Haşim Karataş, Kurban Bayramı için Afrikaya gidiyor. Afrikada Kesilmek üzere vekaleten verilen kurban ” vazifesini yerine getirmek, ve bir çok insana umut olmak için yeniden Afrika ülkesine gidiyor….

Açlık tehlikesindeki Afrika ülkeleri için yardım kampanyası yapan Kendini iyilik hareketine adamış karınca misali Çalışan uluslararası yardım Koordinatörü Haşim Karataş, her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramında da ” Afrika” nın mazlum bölgelerine giderek ” mazlumların yanında olacak….

Konuyla ilgili açıklama yapan Karataş, Oradaki durumu özetledi.

Kuraklık, AIDS, aşırı yoksulluk ve kötü siyasi yönetimler Afrika’da yaşayan milyonlarca insanı ağır bir bunalıma sürüklüyor. Yıllardır söylenegelen Afrika’daki çaresizliğe hala çözüm bulunamazken, durum her geçen gün kötüye gidiyor…

Her gün daha fazla sayıda çocuğun açlığın kucağına düştüğü Afrika ülkelerinde tehlike çanları çalıyor…

Açlık, susuzluk ve kıtlık yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya çocuklar yaşlılar her gün hastalıkla boğuşan insanlar tam bir drama bölgesi oradaki insanları bir kere bile görmeniz burada yaşamanın ne kadar şanslı olduğunu anlamanızı sağlar ….

Yaşananlara duyarsız kalmayan Haşim Karataş ise açlığın, yoksulluğun ve terörün kol gezdiği Afrikada Bir önceki dönemde gittiğimizde Yardımseverlerin bağışlarıyla bir camii ” ve mescit yaptırdıklarını kuran-ı kerim dağıttıklarını yardımseverlerin emanet olarak verdiği, yardımları yerine ulaştırdıklarını anlattı.

.

Afrika’da açlık çeken insanlara yardım etmek, çeşitli hediyelerle onlara moral aşılamak için gönüllü elçilik yapmaya giden  Haşim Karataş Her İstanbul’a döndüğünde  gördüğü manzaraların etkisinden kurtulamadığının altını çiziyor…

Ülkede yıllardır devam eden iç savaş yüzünden annesini babasını kaybeden çocukların çokluğuna dikkat çekenKarataş, çok duygulandığı bir anı da paylaştı.

Afrikada ülkemizde olduğu gibi günde üç öğün yemek yok sadece bir yemek bulabiliyorlar o da ekmek su, onu da bulabilen insan sayısı çok az, biz oraya bir ramazanda iftar vermek için gitmiştik, iftar tabakalarını bir birinin elinden kaçan çocuklar tağı bir kum yığının üstüne devirdiler, daha yaşlar 6 ila 7 yaşlarında olan çocuklar o yemeği kumun üstünden kumlarla birlikte yediler ben gördiğüm bu manzara karşısında kanım dondu…

bizim ülkemizde çocuklar yemek beğenmezken, bizim çöp diye attıklarımızla, bir millet doyar bizler ne büyük nimetlerin içinde olduğumuzun hala farkında değiliz, inşallah elimizdekilerin değerini bilir paylaşmak için orada aç olan kardeşlerimize de bir nebze yardımcı oluruz….

bu olay beni çok etkiledi ama buna benzer onlarca olay yaşadım ben oradan her döndüğümde, içim acıyarak dönüyorum çünkü orada bulunan insanları geride bırakmak açlıklarına susuzluklarına yoksulluklarına çare bulamamak içimiz sızlatıyor ve diyorum ki ne olur bir parça ekmeği çöpe atmadan oradaki mazlum yetimleri öksüzleri yaşlıları hastaları aklınıza getirin orada bir kurban kestiğimizde etrafımıza doluşan o kadar insanı görseniz, yılda bir kez et yemek için insanların çabasını görseniz varınızı yoğunuzu harcarsınız çünkü anlatılandan daha, da zor durumdalar, açlık sefalet susuzluk hastalık almış başını gidiyor her geçen gün daha iyi olması için dua ediyoruz ama sömürüler resmen bir coğrafyayı bitirmiş durumda, here geçen günde daha da kötüye gidiyor dedi…..

Haber : Kıymet Taylan

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eyüpsultan Nişanca Mahallesi Baştan Aşağı Temizlendi

HIZLI YORUM YAP