AK Parti’li Ümraniye Belediyesi’nden sahte ‘akademisyen’ reklamı… ‘Sehven’ dediler

Ümraniye Belediyesi’nin kültür sanat programları kapsamında bu akşam düzenleyeceği “Arşiv Belgeleriyle Filistin Gerçeği” adlı oturumla ilgili reklam görsellerinde “Akademisyen yazar” olarak tanıtılan Nermin Taylan Erkutlu’nun aslında akademisyen olmadığı ortaya çıktı. Belediye 'sehven' savunması yaptı. Akademisyen yazan görseli daha önce kendi sosyal medya hesabından paylaşan Erkutlu haber yapacağımızı öğrenince, apar topar 'tarihçi yazar' ibaresinin yer aldığı yeni bir görsel paylaştı. Osmanlı arşivleri üzerine yaptığı araştırmalarla ilgili AKP’li belediyelerin programlarında sık sık konuşmacı olarak yer alan ve dersler veren Nermin Taylan Erkutlu’nun son olarak Ümraniye Belediyesi’nin Filistin’le ilgili bir programına katılacağı duyuruldu. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Arşiv Belgeleri Işığında Filistin Gerçeği” adlı programla ilgili hazırlanan afişlerde Erkutlu “Akademisyen Yazar” olarak tanıtıldı.   Erkutlu da söz konusu duyuruyu soysal medya hesabından paylaştı. Ancak Nermin Taylan Erkutlu’nun aslında akademisyen olmadığı öğrenildi. Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre, Erkutlu’nun özgeçmişi belediye içinde de krize neden oldu. Ümraniye Belediyesi tarafından dün saat 18.00’de vatandaşlara gönderilen SMS’lerde ise bu kez “akademisyen yazar” yerine “tarihçi yazar” ifadesi kullanılması dikkat çekti.

BAZI SİTELER ÖZGEÇMİŞİNİ SİLDİ

İnternette yapılan aramalarda bazı sitelerin Erkutlu’nun özgeçmişini sildiği görüldü. Sadece bir sitede özgeçmişi yer alan Nermin Taylan Erkutlu ile ilgili şu ifadeler yer aldı: “Nermin Taylan İlköğretim, Ortaokul, Lise ve Yükseköğrenim eğitimini İstanbul’da tamamlamış, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatının ardından bir süre eğitimci olarak görev yapmıştır. Osmanlı arşivleri üzerine araştırmalar yapan Nermin Taylan 2011 yılında Yaşanmış İlginç Hikayelerle Osmanlı Padişahları isimli kitabını yayınlamıştır. Ardından Padişah Anaları, Taht Uğruna Baş Veren Canlar Sıradışı Osmanlı Şehzadeleri, Osmanlı’da Yasaklar ve Valide Mâhpeyker Kösem Sultan ve dönemi isimli kitaplara imzasını atmıştır. Günümüzde farklı kuruluşlar bünyesinde Osmanlı Türkçesi ve Osmanlı Arşiv Okumaları üzerine dersler veren Nermin Taylan aslen Rize Çayeli’lidir.”

AKP’Lİ BELEDİYELERDE DERS VERİYOR

Erkutlu, AKP’li Gaziosmanpaşa ve Başakşehir belediyelerinde de Osmanlı Tarihi ve Tarih Okumaları dersleri veriyor. Ayrıca Yeni Şafak’ın da dahil olduğu Albayrak Medya grubunun dergilerinden Derin Tarih’te yazıları bulunuyor.