DOLAR

35,3295$% 0.12

EURO

36,8230% 0.26

STERLİN

44,3711£% 0.3

GRAM ALTIN

2.979,40%0,57

ONS

2.627,82%0,44

BİST100

10.008,89%0,93

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tane rendelenmiş büyük havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 y kaşığı sıvı yağ

Köftesi:

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük kurusoğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 y kaşığı galeta unu
  • Tuz karabiber pul biber kimyon

Domates sosu:

  • 2 büyük rendelenmiş domates veya domates sosu 5-6 kaşık
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
  2. Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Ilık suyla yıkayıp süzelim.
  3. Tencereye yağı ve şehriyeleri alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Havucu ilave edip birazdaha kavuralım.
  5. Pirinci ekleyip pirinçler seffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Sıcak suyu ve tuzunu atıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Sos malzemelerini pişirelim.
  8. Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvı yağda kızartalım.
  9. Pilavı kek kalıbına doldurup kaşıkla bastırıp sıkıştıralım.
  10. Servis tabağına ters çevirelim.
  11. Üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri dizelim üstüne sos gezdirip maydanoz serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 141 sinema projesine destek

HIZLI YORUM YAP