Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 tane rendelenmiş büyük havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 y kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 küçük kurusoğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 y kaşığı galeta unu
- Tuz karabiber pul biber kimyon
- 2 büyük rendelenmiş domates veya domates sosu 5-6 kaşık
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Ilık suyla yıkayıp süzelim.
- Tencereye yağı ve şehriyeleri alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Havucu ilave edip birazdaha kavuralım.
- Pirinci ekleyip pirinçler seffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim.
- Sıcak suyu ve tuzunu atıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sos malzemelerini pişirelim.
- Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvı yağda kızartalım.
- Pilavı kek kalıbına doldurup kaşıkla bastırıp sıkıştıralım.
- Servis tabağına ters çevirelim.
- Üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri dizelim üstüne sos gezdirip maydanoz serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.