Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi: Domates sosu:

Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
  2. Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Ilık suyla yıkayıp süzelim.
  3. Tencereye yağı ve şehriyeleri alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Havucu ilave edip birazdaha kavuralım.
  5. Pirinci ekleyip pirinçler seffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Sıcak suyu ve tuzunu atıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Sos malzemelerini pişirelim.
  8. Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvı yağda kızartalım.
  9. Pilavı kek kalıbına doldurup kaşıkla bastırıp sıkıştıralım.
  10. Servis tabağına ters çevirelim.
  11. Üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri dizelim üstüne sos gezdirip maydanoz serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.