Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta memur alımı yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanıyla 133 Zabıta memur alımı için ilana çıktı.

Ankara - BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 yeni zabıta memuru alımı için duyuru yayınladı. Başvurular, 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında www.ankara.bel.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak. Adayların başvurularını tamamlamak için gerekli belgelerle birlikte 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında hafta içi mesai saatleri içerisinde Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

KPSS PUANINA GÖRE ALIM

Adaylar, elektronik başvuru formlarını doldurduktan sonra çıktısını alıp imzalayarak istenilen belgelerle birlikte 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen başvuru yapabilirler.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

Sözlü ve uygulamalı sınavlar 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, alımlar hakkında şunları söyledi: "Zabıta Daire Başkanlığı bünyesine 133 yeni zabıta arkadaşımızı daha katacağız. Daire Başkanlığımız, 2019 yılında 200 civarında zabıta ile göreve başlamıştı. Yeni alımlarımızla birlikte sayımız 521'e ulaştı. Bu alımlarla birlikte Ankaralı hemşehrilerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Yaklaşık 4.000 başvuru aldık. Kadın adaylar için boy sınırı 1.60 metre, erkek adaylar için 1.67 metre, KPSS 2024'ten P3 notu en düşük 65 olarak belirlendi."

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan toplam 133 kadın ve erkek zabıta memurunu istihdam edecektir. Adaylarda aranacak nitelikler şunlardır:

Başvurularını tamamlamak için gelen adaylar, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

Ramazan Kaplan: "Başvuruları Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından gördüm. Zabıta olmak tercihlerim arasında vardı. Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara'da böyle bir fırsatın olması benim için çok büyük bir şans. İşsizlikten dolayı yaşanan sıkıntılar var. Bu tür alımlar gençleri daha da motive ediyor."

Cem Yaman: "Başvuruyu sosyal medyada gördüm. Zabıta olmak istiyordum, çok güzel bir meslek. Tüm lisanslara özel olarak açtıkları için ve bu fırsatı bizlere sundukları için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim."