Ankara Büyükşehir Belediyesinden kırsal alanlarda su kaynaklarını koruma hamlesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde su kaynaklarının korunması ve daha verimli kullanılmasına yönelik önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerin su kaynaklarını koruma ve etkin kullanımını sağlama amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde yürütülen bu çalışma kapsamında, sınırlı debili su kaynakları toplanarak kırsal mahallelere sulama ve hayvan içme suyu temin eden modüler membranlı su depoları inşa ediliyor.

Proje, 200 ila 400 ton kapasiteli su depoları inşa ederek, kırsal bölgelerdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önemli katkı sağlayarak sürdürülebilir bir su kaynağı temini hedefliyor. Bu depolar sayesinde, doğal su kaynakları korunurken, kırsal bölgelerin su ihtiyacı karşılanacak.

PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGELER

– Nallıhan, Ericek– Nallıhan, Belenören– Kalecik, Gökçeören– Beypazarı, Fasıl

Bu kapsamlı su yönetimi projesi, Ankara'nın kırsal kesimlerinde tarım ve hayvancılığı destekleyerek bölge halkına büyük kolaylık ve ekonomik fayda sağlayacak. Suyun verimli kullanımı ve doğal kaynakların korunması hedeflenen proje, Ankara'nın sürdürülebilir bir gelecek için attığı önemli bir adım olarak kabul ediliyor.