Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin modern itfaiye istasyonları yükseliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte daha hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ediyor.

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), vatandaşlarına daha hızlı ve etkili itfaiye hizmetleri sunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, hem araç filosunu ve personel sayısını artırıyor hem de mevcut itfaiye istasyonlarını modernleştiriyor.

Şu anda 48 modern itfaiye istasyonuna sahip olan Ankara İtfaiyesi, Sincan Temelli, Yenimahalle Yakacık ve Çamlıdere'ye yeni istasyonlar inşa ediyor.

İTFAİYE HİZMETLERİ DAHA DA GENİŞLEYECEK

2024 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan bu yeni istasyonlarla birlikte Ankara İtfaiyesi, kent genelinde toplam 51 istasyonla faaliyet gösterecek.

Ankara İtfaiyesi, artan nüfus ve yeni yerleşim alanlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Başkentlilerin can ve mal güvenliğini önceliklendirmiştir. Bu nedenle, Pursaklar, Kalecik, Bala, Güdül, Mamak Natoyolu, Etimesgut Eryaman, Altındağ Karapürçek ve Nallıhan Çayırhan gibi bölgelerde 8 yeni itfaiye istasyonu inşaatı başlatılmıştır.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen inşaat çalışmalarında, itfaiyecilerin her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde modern binalar inşa ediliyor. Bu binalarda yemekhane, santral odası, yatakhaneler, giyinme ve soyunma odaları bulunuyor. Ayrıca, 7/24 görev yapan itfaiyecilerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için itfaiye binası ve çevresinde spor alanları da yer alıyor.