Ankara Kent Konseyi'nde Türk-Japon dostluğunun 100. yılına özel sergi

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Davetli Afiş Tasarımı” sergisi açıldı. 14 ülkeden 42 sanatçının eserlerinin sanatseverlerle buluştuğu sergi, Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda 30 Kasım 2024’e kadar gezilebilecek.

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Sergi Salonu'nda, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümünü kutlayan uluslararası bir afiş tasarımı sergisi açıldı.

14 farklı ülkeden 42 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, Ankara'lı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

KÖYLÜOĞLU: "TÜRKİYE-JAPONYA DOSTLUĞUNUN YÜZÜNCÜ YILINI KUTLUYORUM"

Serginin açılışına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, sanatçıları tebrik ederek Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğun 100. yılını kutladı. Köylüoğlu, iki ülkenin kültürlerinin benzerliklerine dikkat çekerek, sergilenen eserlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu yılın her iki ülke için de hayırlara vesile olmasını temenni etti.

SERGİ 30 KASIM'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

Prof. Dr. Çiğdem Demir ve Doç. Elif Varol Ergen tarafından küratörlüğünü yapılan sergi, iki ülke arasındaki dostluk ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlıyor. Sergilenen tüm eserler, sanatçıların Japonya ve kültüründen esinlenerek oluşturdukları özgün çalışmalardan oluşmaktadır.

Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu'nda 30 Kasım 2024 Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri bekliyor.