Ankara Ticaret Odası'nda 'ustalar' anlattı

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) "Ustam Anlatıyor" etkinliğine katılan ATO Başkanı Gürsel Baran, "Ahiliğin temelini oluşturan usta-çırak kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

ANKARA-BHA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal'ın da eşlik ettiği "Ustam Anlatıyor" programına katıldı. Bu program, ATO'nun 13 No'lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi.

ATO Duatepe Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, tecrübeli isimler bilgi ve deneyimlerini genç sektör temsilcileriyle paylaştı. ATO Başkanı Baran ve Meclis Başkanı Deryal da programa katılanlara hitap etti.

ATO Kreatif Endüstriler ve Markalaşma Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve 13 No'lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Berat Kuzu'nun sunumuyla başlayan programda, ATO Meclis Üyesi Hayati Özbek moderatörlük görevini üstlendi. ATO Meclis Başkan Yardımcısı Vecdet Fehmi Şendil, sektör temsilcileri Alişan Koç ve Uğur Dinlemez de konuşmacı olarak yer aldı. Programa ayrıca, ATO 13 No'lu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Derya Filiz Dalga, Komite Üyesi Serhat Karahüseyin, 10 No'lu Basın Yayın Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Karabulut, Meclis Üyesi Caner Vural, 14 No'lu Medya Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İsa Doğmuş ve sektör temsilcileri katıldı.

ATO Başkanı Baran, konuşmasında Ahilik Haftası'nı kutlayarak, "Ustam Anlatıyor" etkinliğinin önemine değindi. Usta-çırak ilişkisinin Anadolu'da yüzyıllardır süregelen bir gelenek olduğunu vurgulayan Baran, "Komitemizin bu organizasyonla usta-çırak ilişkisini günümüz koşullarına uyarlamasını ve gençlere mesleğin duayenlerinin tecrübelerinden yararlanma fırsatı sunmasını takdir ediyorum. Ankara Ticaret Odası olarak Ahilik kültürünü yaşatmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

“TİCARETİ ÇIRAKLIKTAN ÖĞRENMEYE BAŞLADIK”

Baran, kendi iş hayatından örnekler vererek sektörün gençlerine mesajlar iletti. Çocuk yaşta çıraklık yaparak iş hayatına atıldığını belirten Baran, "Ticareti öğrenmek ve işin mutfağında pişmek için çıraklık çok kıymetliydi. O dönem yaptığım tüm işler bana ticareti öğretti. Biz tüccarlığı çıraklıktan öğrenmeye başladık. Günümüzde rekabet daha zorlaştı. Başarının şartı ise işinizi severek yaparak fark yaratmak ve en iyisi olmak" şeklinde konuştu.

“EMANETİ İŞİMİZE, SEKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKARAK KORUYACAĞIZ”

ATO Meclis Başkanı Deryal da konuşmasında, sektörlerin sorunlarının takip edilmesi ve gündeme taşınmasının önemini vurguladı. Deryal, "Bizim bu memlekete, millete sorumluluklarımız var. Atalarımız vatanı bizlere emanet ettiler. Biz de bu emaneti işimize, sektörümüze sahip çıkarak koruyacağız" dedi.

Deryal, etkinlikte sektör ustalarının Başkent'te marka olma hikayelerini paylaşacaklarını belirterek, "Belki burada kurulacak bir cümle iş hayatımıza yön verecektir. Ben bu toplantılardan pek çok insanın faydalandığını gördüm" dedi.

“ANKARA'DA MARKALARIN DEĞER KAZANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

ATO'nun Kreatif Endüstriler ve Markalaşma Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Berat Kuzu, komitenin göreve geldiğinden bu yana 80'den fazla etkinlik ve proje gerçekleştirdiğini söyledi. Kuzu, "Ustam Anlatıyor" etkinliğini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuzu, reklam, promosyon, matbaa ve prodüksiyon gibi alanlarda katma değeri artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Alanların ihracatından pazarlamasına, ürünlerimizin kıymetinin arttırılmasına kadar birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Biz Komite olarak Ankara Ticaret Odası'nın riyasetinde hizmet ihracatı için dünyaya açılmaya çalışıyoruz. Ankara'da markaların daha fazla değer kazanabilmesi ve sektörümüzde ürettiğimiz emeğin daha yoğun olarak elde edilebilmesi için birçok faaliyeti sizlerin katılımı ve desteğiyle ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Bugün geçmişten gelen firmaların, kurucu ve sahiplerinin bu yolculuğa nasıl başladığını, nasıl ilerlediğini, dünya liderliğinde rol alan hatta halka arz olan firmaların bu yolculuğu nasıl tamamladığını ve devam ettiğini hep birlikte dinliyor olacağız" dedi.