Ankara'ya dünya çapında onur: Mansur Yavaş, “Yeşil Enerji Ödülü'nü aldı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sürdürülebilir enerji girişimlerine sağladığı büyük kurumsal ve finansal destekler dolayısıyla Dünya Kalkınma Teşkilatı tarafından “Yeşil Enerji Ödülü”ne layık görüldü.

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sürdürülebilirlik alanındaki çabalarıyla uluslararası alanda takdir topladı.

Yavaş, dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden biri olan “Yeşil Enerji Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül için Brezilya'nın Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Da Costa Paes ve Birleşik Arap Emirlikleri Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Bin Ahmed Al Jaber gibi önemli isimlerle yarışmıştı.

“Yeşil ve dönüşümün başkenti olma yolunda ilerliyoruz”

Yavaş, ödülü kazandığını sosyal medya hesaplarından duyurarak, bu başarının arkasında enerji projelerine sağlanan kurumsal ve finansal desteklerin olduğunu vurguladı. Açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Kentimizi yeşil ve dönüşümün başkenti haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyuyor ve herkese teşekkür ediyorum.”

“Doğan: Beton değil, yeşil geleceğe yatırım yapalım”

Uluslararası Dünya Kalkınma Teşkilatı'nın düzenlediği ödül törenine, Mansur Yavaş'ı temsil eden ABB Başkan Vekili Emre Doğan katıldı. Konuşmasında, “Ankara'dan, Mansur Yavaş'tan size selamlar getirdim. Bu ödül için çok teşekkür ediyoruz. Kentlerimizi koruyalım. Beton değil, yeşil geleceğe yatırım yapalım. Daha yeşil bir dünyada hep birlikte yaşayalım” dedi.