Ardahan-Ardanuç yolunda TIR kazası meydana geldi

Kazakistan’dan orman ürünlerini taşıyan ve Sarp Gümrük Kapısı’na götüren 08ADP 08 Plakalı TIR şoförü, fren balatasının aşınması ve ısınması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan kayalıklara çarpı.

ARDAHAN-BHA

Ardahan ile Ardanuç arasında seyir halindeyken frenlerinde arıza yaşayan bir TIR, yol kenarındaki kayalıklara çarparak durmak zorunda kaldı.

Kazakistan'dan orman ürünleri taşıyan ve Sarp Gümrük Kapısı'na doğru giden 08ADP 08 plakalı TIR'ın şoförü, fren balatasının aşınması ve ısınması nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybetti ve yol kenarındaki kayalıklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç ciddi hasar görürken, Kazakistan uyruklu şoför kazadan yara almadan kurtuldu. Gümrük malları ise olay yerine getirilen başka bir TIR'a yüklendi. Ardanuç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, kazanın yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri alarak yeni bir kazanın yaşanmaması için yoğun önlem aldı.

Yıllardır dile getirilen Ardahan – Ardanuç arasında tünel yapılması ihtiyacı, yaşanan bu trafik kazasıyla bir kez daha gündeme geldi.

Öte yandan, 7 gün önce Ardahan'dan Sahara'dan aşağıya inen Erzurumlu bir TIR şoförü olan Necmi B., Azerbaycan'dan Trabzon'a giderken bu yolu gördüğünü ve böylesine kötü bir yol görmediğini belirtti. Rampaları titreyerek indiğini, bu yolların TIR trafiğine uygun olmadığını ve Bilbian tarafında bulunan virajlı yolların daha da kötü olduğunu, oralarda çok kaza olabileceğini söyledi.