40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Arnavutköy Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bolluca Millet Bahçesi’nin 1. Etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı.

Arnavutköy Belediyesi, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Bolluca Millet Bahçesi’nin 1. Etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Mustafa Candaroğlu, İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümünde böyle bir projeyi vatandaşlarla buluşturmanın kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Candaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Bolluca Millet Bahçemizin ilk etabını hizmete açmış olacağız. Açılış tarihimiz çok anlamlı bir gün bugün İstanbul’un Fethinin 572. yıl dönümü. Bu topraklara vatan ruhu kazandıran bu fethi, Fatih Sultan Mehmet Hanı ve tüm şehitlerimizi yad ediyoruz. İlçemize kazandırılan bu önemli eser sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonunda önemli bir parçadır. ilçemize kazandırılan bu önemli eser Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hayata geçirilen Millet Bahçeleri vizyonunun bir yansımasıdır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz birinci etap yaklaşık 52 bin metrekareden oluşmakta. Her yaştan vatandaşımızın rahatça vakit geçirebileceği sosyal hayatı canlandıran bir proje olmuş oldu. Bolluca Deresi beton uygulaması yerine doğal ortamı konularak ıslah edildi. Hem ekosisteme zarar vermemiş hemde taşkın riskini azaltmış olduk. Bir çevre dostu proje olmuş oldu. İnşallah kısa bir süre içerisinde ikinci etabı da tamamlanarak siz kıymetli hemşehrilerimizin kullanımına sunulmasını arzı ediyoruz. Tekrardan bu güzel eser milletimize hayırlı olsun” dedi.

Millet Bahçesi’nin hizmete açılan ilk etabı 52.712 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu alanın 30.397 metrekaresi yeşil doku, 22.315 metrekaresi ise modern sosyal kullanım alanı olarak tasarlandı. Projede;
4 ayrı spor sahası, 822 metre bisiklet yolu, 302 metre yürüyüş yolu, 0-14 yaş grubuna özel 3 ayrı çocuk oyun alanı, 1.147 metrekarelik cami meydanı ve 71 araç kapasiteli otoparkyer alıyor

Hedef: 243 Bin Metrekarelik Yaşam Alanı
Projenin ikinci etabının da kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Candaroğlu, “Yaklaşık iki ay içinde ikinci etabı da hizmete açacağız. Böylece Bolluca Millet Bahçesi’nin toplam büyüklüğü 243 bin metrekareye ulaşarak Arnavutköy’ün en büyük yeşil alanlarından biri olacak” ifadelerini kullandı.


Arnavutköy’de Yakın Tarihe Yolculuk
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı