34,2737$% -0.01

ARÜ, Anadolu Üniversiteler Birliği'ne katıldı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üst Kurul toplantısında yapılan oylama sonucunda resmen birliğe kabul edildi.

Ardahan Üniversitesi, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne Katıldı

Özkan Karakaya/ARDAHAN-BHA

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin (AÜB) son toplantısında Ardahan Üniversitesi’nin üyelik talebi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının başkanlığını Dönem Başkanı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun yaptı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, AÜB üyesi 16 üniversiteyle yakın iş birliği yapacaklarını belirtti. Bu iş birliği, eğitim-öğretim, sosyo-ekonomik kalkınma, yüksek katma değerli ürün geliştirme, uluslararası iş birlikleri ve kalite standartlarını iyileştirme gibi alanlarda yoğunlaşacak.

Rektör Biber, üyelik başvurusunun kabul sürecinde emeği geçen tüm AÜB üyesi üniversitelerin rektörlerine teşekkür etti.

Ardahan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öncülüğünde 2021 yılında kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği’nin tanıtım günlerine üç yıldır misafir üniversite olarak katılıyor. Bu etkinliklerde yaklaşık 30 bin öğrenciyle etkileşim kurdu.

Konya'da 3.9 şiddetinde deprem!