DOLAR

35,9776$% 0.24

EURO

37,3656% -0.07

STERLİN

44,8101£% 0.3

GRAM ALTIN

3.316,23%0,61

ONS

2.865,84%0,34

BİST100

9.858,72%0,17

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Asrın Felaketinin Yıldönümünde 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

Asrın felaketinin yıl dönümünde Sultangazi Belediyesi tarafından ilçede bir dizi anma programları düzenlendi. 6 Şubat sabahı Sultançiftliği Merkez Cami’de sabah namazından sonra camide depremde hayatını kaybedenler için Kur-anı Kerim okundu, dualar edildi. SAK-E, AFAD koordinesinde ilçedeki okullarda gün boyu çök kapan tutun tatbikatı düzenledi. Akşam ise düzenlenen anma programı duygusal anlara sahne oldu.

Asrın felaketinin üzerinden tam 2 yıl geçti. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep ve Kilis’te büyük yıkıma sebep olan 7.7 şiddetindeki depremde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm Türkiye’yi derinden sarsan asrın felaketinin acısı hiç dinmedi.

Sabah Ezanıyla Camide Dua Okundu

Felaketin 2. yıldönümünde Sultançiftliği Merkez Camii’nde, İlçe Müftülüğü tarafından sabah namazı sonrasında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur-anı Kerim okundu, dualar edildi. Dua sonrasında katılımcılara Sultangazi Belediyesi tarafından sıcak çorba ikram edildi.

Çök Kapan Tutun Tatbikat

6 Şubat depreminin 2. yıl dönümünde, AFAD’ın öncülüğünde ülke genelinde düzenlenen “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatını, ilçe genelindeki okullarda Sultangazi Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi SAK-E gerçekleştirdi.

Deprem ülkesi olduğumuzu ve afet bilincinin hayatta tuttuğunu belirten SAK-E ekipleri deprem anında neler yapması gerektiğini de uygulamalı olarak gösterdi.

Müzik Akademisi’nden Duygulandıran Performans

Akşam ise Sultangazi Belediyesi Etkinlik Salonu’nda 6 Şubat Anma Programı düzenlendi. Deprem felaketinin boyutlarını gözler önüne seren 6 Şubat konulu fotoğraf sergisinin de yer aldığı programda, Sultangazi Belediyesi Müzik Akademisi öğretmen ve öğrencileri, depremden etkilenen şehirlere ait ezgileri depremzedeler için söyledi. Söylenen eserler salondakilere duygu dolu anlar yaşandı. Hayatını kaybeden vatandaşlar bir kez daha rahmetle anıldı.

“Acımız çok taze, kaybımız çok büyük”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “11 vilayette ‘Asrın felaketi’ ile karşı karşıya kaldığımızda bizler de Sultangazi Belediyesi olarak hızla hareket ederek elimizdeki tüm imkanlarımızı seferber ettik. Arama kurtarma ekibimizi 6 Şubat sabahı ilk uçakla deprem bölgesinde olan illerden biri olan Adıyaman’a gönderdik. Deprem bölgelerine yardım tırları gönderdik. Vatandaşımızın mağdur olmaması adına Adıyaman’a konteyner kent ve yaşam alanı kurduk. Devlet, millet et ele canla başla hep beraber yaraları sarmak için seferber olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün bakanlarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla beraber sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Acımız hala çok taze, kaybımız çok büyük. Depremde hayatını kaybeden

vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Biz çok büyük bir milletiz. Birlikte bunun da üstesinden geliriz Rabbim bir daha böyle bir felaketi ülkemize göstermesin” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAK-E Ekibine Arma Teslim Töreni

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.