36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
47,6169£% 0.05
3.515,47%-0,04
2.984,18%-0,12
10.840,59%1,05
AKP: 3 milyon 657 bin Suriyeliye maaş verilmiyor yardım yapılıyor |
TBMM İnsan Hakları Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye’de bulunan 3 milyon 657 bin Suriyeliye maaş verilmediğini, hayatlarını idame edebilmeleri için yardım yapıldığını belirtti.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, Göç ve Uyum Alt Komisyonu, AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplandı.
Uslu, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriyeliler ve göç konusunun toplumda tartışılmaya devam ettiğini belirterek, kamuoyuna yansıyan birçok iddianın gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
Suriyelilere maaş verilmediğini, hayatlarını idame ettirmeleri için yardım edildiğini anlatan Uslu, “Suç oranına karıştıklarına ilişkin iddialar söylendiği gibi yüksek değil. Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret ve gerçekleri yansıtmıyor. Gaziantep’te brifing aldık. İşlenen tüm suçların yüzde 3’ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük.” diye
Türkiye’de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyelinin yaşadığına işaret eden Uslu, bunlara insani ve adalet duygusu temelinde yaklaştıklarını vurguladı.
Göçün isteğe bağlı bir durum olmadığını, zorunlu gerekçelerle yapıldığını dile getiren Uslu, iyi yönetilmesi durumunda göçten iyi sonuçlar elde edilebileceğini kaydetti.
Savaştan kaçan sığınmacıların büyük bir travma yaşadığına dikkati çeken Uslu, “Türkiye’de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk var. Kayıp bir nesil ortaya çıkmaması için çok ciddi çalışmalar yapılması lazım. Bu rakam çok ciddi ve bu çocukları mutlaka kazanmak gerekir.” diye konuştu. Türkiye’de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyelinin yaşadığına işaret eden Uslu, bunlara insani ve adalet duygusu temelinde yaklaştıklarını vurguladı.
Göçün isteğe bağlı bir durum olmadığını, zorunlu gerekçelerle yapıldığını dile getiren Uslu, iyi yönetilmesi durumunda göçten iyi sonuçlar elde edilebileceğini kaydetti.
Savaştan kaçan sığınmacıların büyük bir travma yaşadığına dikkati çeken Uslu, “Türkiye’de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk var. Kayıp bir nesil ortaya çıkmaması için çok ciddi çalışmalar yapılması lazım. Bu rakam çok ciddi ve bu çocukları mutlaka kazanmak gerekir.” diye konuştu.
‘Atay Uslu sen bu yazıyı cevap ver yalan mı doğrumu
Mehmedimiz Suriye,de şehit olurken Suriyeliler Türkiye de nargile ve Türk kızlarıyla geziyor’
Buna dur diyecek Devlet adamı aranıyor.
Suriyeliler konusunda “Burada ikiyüzlülük var. Bu ikiyüzlülük sadece Avrupa’da değil. Daha önce Suriyeli mülteciler Türkiye’ye geldiğinde Avrupalılara sessiz kalmakla hükümetin de bu konuda ses çıkarmamak suretiyle ikiyüzlülük yaptığını söyleyebiliriz. Nerede görülmüş hangi ülkede görülmüş esnaf olacaksınız vergi vermeyeceksiniz hem iltica edeceksiniz her bayram Suriye ye gezmeye gideceksiniz hem de Türkiye de çalışmadan maaş alacaksınız
Zamanın da ses çıkarmazsanız sonra bağırsanız da bir şey ifade etmez ve inandırıcılığınız kalmaz.”
Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli’nin bulunduğunu da hatırlatarak, ülkeye kontrolsüz girişin yarattığı güvenlik sorunlarını dile getirdi. “Bizim Mehmetimiz Suriye’de şehit oluyor. Ama Türkiye’ye gelen Suriyeli erkeklerin yaş aralığına baktığımızda, 15 ila 44 arasında 819 bin 350 askere alınabilecek erkek, Türkiye’de kafelerde, pub’larda Türk kızlarıyla geziyor. Bizim Mehmetimiz Suriye’de şehit oluyor”
Yeni dönem başladı! İşte yeni askerlik sistemi ve bedelli askerliğin detayları
Kaymakam İskender Yönden’ in Acı günü
MANEVİ ARINMA VEPAYLAŞIM AYI
ŞİNASİ YURTSEVER VEFAT ETTİ?
Yasa dışı bahis operasyonu: Flash TV’ye el kondu
NEREDEN NEREYE GELDİK
KERİM GÜL EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
Bayrampaşa’da Silahlı Saldırı: Emre Kartal Yaralandı
Gaziosmanpaşa ‘da kaldırımlar, yol kenarları otopark oldu!
TFF U17 LİG KURALARI, GAZİOSMANPAŞA’NIN EV SAHİPLİĞİNDE ÇEKİLDİ
YERLİ VE MİLLİ PARTİ LİDERİ MUTLU’DAN GENEL AF ÇAĞRISI! BAKANLIĞA SESLENDİ
BÖBREK HASTALIKLARI HIZLA YAYGINLAŞIYOR:
Başkan Dursun Teravih Namazında Komşularıyla Buluşuyor
Sultangazi ilçe nüfus Müdürü vefat etti
Ersizlerdere Köyü – Tarihi (Küre – Kastamonu)
İstanbul Valisi Davut Gül Sultangazili Muhtarlarla Bir Arada
YKS başvurusu için son gün
Altın yükseliyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? İşte 13 Mart 2025 altın fiyatları
ANKARALI TURİZMCİLER ATİD İFTARINDA BİR ARAYA GELDİ
KAHKAHA YOGASI NEDİR?
Kahkaha yogası yapıyormuş
Atatürk’ü Yapay zekayla canlandırdıkları videoya yoğun ilgi! Milyonlar izledi
Sultangazi’de Ramazan Boyunca Her Akşam Çocuklara Şenlik Var
Ramazan’a özel Eyüp güveci atölyesi
Soğuklar Geliyor! Yağış gelecek