Avrupa Türkiye’deki Adaleti sıkı takibe aldı

europe followed the justice in turkey closely

Gülşen'in tutuklanması kararını veren hakim İstanbul'da 13 gündür görevdeymiş

Gülşen: Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var, tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum
Halk TV canlı yayınında Barış Pehlivan şarkıcı Gülşen'in tutuklanma gerekçesini okudu. Gülşen: Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var…
Gülşen'in ifadelerinin de yer aldığı gerekçede Gülşen'e ait ' Bana ihtiyacım bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmamı
talep ediyorum.' cümleleri de geçiyor.

Gülşen ifadesinde "Ben suç işlemedim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak
istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.
Serbest bırakılmamı talep ediyorum" diyor
Ayağına kelepçe takıp evde hapsetmeyi bile Gülşen için yetersiz görüyor hakim"
İkinci sayfaya geçen Barış Pehlivan, burada Gülşen'in talebi karşısında hakimin verdiği yanıtı aktardı.
Pehlivan aktardığı gerekçeyi şu cümlelerle değerlendirdi:

"Hakim Gülşen'i neden tutukladığını anlatıyor. Demiş ki 'Suçun alt ve üst sınırı dikkate alındığında- (Bakın 1-ile 3 yıldan bahsediyorum ve yatırı yok)
adli kontrol hükümlerinin yetersiz
kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantılı olacağının değerlendirilmekte ve böylece şüphelinin tutuklanmasına…
Bu ne demek biliyor musunuz? Diyor ki Gülşen o kadar tehlikeli birisi ki biz Gülşen'e ev hapsi veremeyiz. Yetmez. Biz Gülşen'e yurt dışı yasağı koyamayız.
Yetmez. Biz Gülşen'e karakola gelip imza atma hükmü veremeyiz. Yetmez. Ayağına kelepçe takıp evde hapsetmeyi bile Gülşen için yetersiz görüyor hakim.."

..................................

Sanatçı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözlerinin yer aldığı bir video nedeniyle sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen ve burada ifadesi alınan Gülşen, tutuklamaya sevk edildi. Hakimlikçe hakkında tutuklama kararı verilen Gülşen, Bakırköy Kapalı Cezaevi'ne gönderilecek.

USULSÜZ ATANAN SAVCI SEDEF KABAŞ’I DA TUTUKLAMAYA SEVK ETMİŞTİ

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanan Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcı ise usulsüz bir şekilde atandığını ortaya çıkardığım Türkşad Kunthan Uçuk’tu.

Savcı Uçuk, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 49 gün hapsedilen gazeteci Sedef Kabaş’ı da tutuklatan savcıydı. Gülşen’in gözaltına alınma sürecini, tutuklamaya sevkini benzer bir şekilde Sedef Kabaş da yaşamıştı.

Sosyal medyada, AKP’li isimler tarafından hedef gösterilen Kabaş gözaltına alınmış ve savcı Uçuk tarafından tutuklamaya sevk edilmişti.

Kabaş hakkında soruşturmayı başlatan, gözaltı kararı çıkaran ve ifadesini aldırıp tutuklamaya sevk eden savcı 2018 yılında hukuk fakültesinden mezun olan Türkşad Kunthan Uçuk’tu.

Savcı Uçuk, Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Ve Nakil Yönetmeliği'ne aykırı bir şekilde İstanbul'da görevlendirilmişti. 30 Eylül 2021 kararı ile Osmaniye'ye atanan savcı Savcı Uçuk, 6 Ekim 2021 tarihinde Adli Yargı Kararnamesi ile 6 günde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmıştı.

İDDİANAMESİNİ 20 GÜNDE HAZIRLAMIŞTI

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Sedef Kabaş’ın iddianamesi ise tutukluluğunun 20’nci gününde yazılmıştı.
Usulsüz bir şekilde atanan Savcı Uçuk tarafından yazılan 10 sayfalık iddianamede ihbarcının Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü olduğu görülmüştü.

Müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının ise Ahmet Özel olduğu davada, ayrıca mağdurlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun olduğu belirtilmişti.
Savcı Uçuk, Kabaş hakkında zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 yıla kadar hapis talep etmişti.

SAVUNMA HAKKI TANIMAMIŞTI

İddianamede hukuka aykırı olan kısım ise Savcı Uçuk’un, ifadesini almadığı konudan dolayı Kabaş hakkında ceza talep etmesiydi.

İddianamede, Kabaş’ın aynı televizyon yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten ceza verilmesi istenmişti.

GAZETECİ TUNÇ HAKKINDA DA İDDİANAME HAZIRLAMIŞTI

Ayrıca savcı Uçuk, gazeteci Hayri Tunç hakkında da Twitter hesabından yaptığı haber paylaşımları gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı.