BAĞIMLILIKTA TOPYEKÜN MÜCADELE!
Başkan olduğundan bu yana Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken her alanda oldukça büyük başarılara imza attı. Bunların başında “Bağımsızlık Köyü” geliyor.. Engin bilgi ve tecrübesini çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Eyüpsultan için sarf ediyor.. Yapacağı daha çok hizmet var elbet ancak öyle bir yerinden başladı ki tamda can damarı gençliğin.. Asrımızın vebası UYUŞTURUCU.. Kurtulmayı hedef edinen gençlerin iyileşmesi, kendilerini bulması için mükemmel bir çalışma.. Yıllardır uyuşturucu ile ilgili onlarca dernek kuruldu. Bu dernekler ne yazık ki tabela derneği olmaktan öteye gidemedi. Ancak bu noktada Deniz Köken’in yaptığı proje tam olarak bu canları kurtarmaktı ve bunu bu proje ile başarma noktasında.
Açıldığı günlerde yüzlerce gencimiz burada rehabilite edilmek üzere başvurularda bulundu.. Görünen o ki bu illetten kurtulmak isteyen bir çok gencimiz var.. Kendilerine ve ailelerine verdikleri zararların elbetteki farkındalar. Madde bulabilmek ve o yoksunluğu giderebilmek için anne- babalarından zorla aldıkları paraları boşa sarf ediyor olmak ruhlarına ağır geliyor her halükarda.
Bu bataklıktan kurtulmak dışarıdan göründüğü kadar kolay değil maalesef.. Aileler çocuklarının günden güne eriyip giden gençliklerine, bedenlerine mi yansınlar yoksa emeklerinin boşa gittiğine mi.. Üstelik maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını kurtarmaya çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanıyor. Çünkü tedavi sürecinde maddeden arınmış kişiye uygulanan implant (çip ) tedavisi çok pahalı bir uygulama. Bu tedaviyi yaptıramayan ailelere özellikle destek olunmalı. Zor olan onlara bir omuz vermek. Bu alışkanlıklardan arınıp sanata, spora, iş hayatına kazandırılmaları ve bu durum içindeki kişilere örnek teşkil etmeleri önemli yol kat etmemize sebep olacak. Belediye Başkanlarının öncülüğünde STK’lar, iş insanları, sanatçılar ve destek olabileceğini düşünen herkes elinden gelen çabayı sarf etmeli. Gerekirse bu konuda biz basın mensupları elimizi değil bedenlerimizi taşın altına koymalıyız.
Şimdi ne yapmalı toplum olarak? Onları hayattan soyutlamalı mı yoksa sarıp sarmalamalı mı? Ne dersiniz? Sarıp sarmalayabilir miyiz? İçimizde bir yer ayırabilir miyiz?
“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.” Gazi Kemal Atatürk
Hadise Ruyem AYDOĞAN