DOLAR

34,2910$% 0.07

EURO

37,0305% 0.02

STERLİN

44,3910£% -0.29

GRAM ALTIN

2.991,76%-1,18

ONS

2.714,86%-1,23

BİST100

8.714,69%-1,40

Bahçeli’nin Öcalan’a Çağrısı, İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten sert tepki aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan’a çağrıda bulunarak, “Teröristbaşı Meclis’e gelsin, DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” dedi. Bahçeli’nin bu sözleri, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Ayyüce Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü liderini Meclis’e davet edip konuşma yapmasını istediği açıklamalarına sert tepki gösterdi. “Kulaklarıma inanamadım” diyen Türkeş, Bahçeli’nin bu çağrısını “bebek katili, terörist başını meclise davet etmek ve umut hakkından yararlanmasını istemek” olarak niteledi. Bahçeli’yi kınayan Türkeş, herkesin bulunduğu pozisyona uygun davranmakla sorumlu olduğunu ve kimsenin Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirasına leke sürmeye hakkı olmadığını vurguladı.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Türkeş, “TBMM’de zaten yeterince terörist varken, onların elebaşını da meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA.” diyerek Bahçeli’nin çağrısına karşı çıktığını net bir şekilde dile getirdi. Bu olay, MHP içerisinde ve kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Özmen “ Belediyemiz haciz ve gelirlerimize el konulması riski ile karşı karşıya”

HIZLI YORUM YAP