Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Filistinli çocuklarla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından tedavi amacıyla Türkiye'ye getirilen çocuklarla oyunlar oynadı, ok attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bilkent Geleneksel Sporlar Spor Kulübü'nde Türkiye'ye getirilen Filistinli çocuklarla bir araya geldi.

Bakan Göktaş, çocuklara yönelik etkinlikler hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra ok atış alanına gitti. Çocuklarla yakından ilgilenerek ok atışlarını heyecanla izleyen Bakan Göktaş, daha sonra yayı eline alarak kendisi de bir atış gerçekleştirdi.

Ardından, çim alanda hazırlanan oyun parkurunda çocukların yarışlarını izleyen Göktaş, maneje geçerek ata binen çocuklarla da yakından ilgilendi.

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdi...

Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırılarına sert bir dille tepki gösterdi.

Filistin'de yaşananlardan en fazla etkilenenlerin kadın ve çocuklar olduğunu vurgulayan Göktaş, "Çocukların yeri savaş alanları değil, oyun parklarıdır. Onların mermilerin altında değil, sağlıklı ve huzurlu ortamlarda bulunması gerekir" dedi.

Türkiye'de misafir edilen Gazzeli çocukların yaralarını sarmak için her türlü psikososyal desteği sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, "Onlar yaz boyunca Milli Eğitim Bakanlığımızın yaz okullarına gidiyorlar. Bugün de bu güzel ortamda vakit geçiriyorlar. Bizler de onlarla oyunlar oynadık. Onlara her türlü sosyal ve psikososyal desteği sağlamak için yanlarında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Göktaş, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kadınların ve çocukların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.