40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

İSTANBUL-BHA
Tekin, Türkiye’de 1 milyon 200 bine yakın öğretmenin yaklaşık 18 milyon öğrenciye eğitim verdiğini belirterek, bu rakamın büyüklüğüne dikkat çekti. Aileler ve yakınları da hesaba katıldığında eğitimle ilgili haber ve gelişmeleri yakından takip eden 85 milyon vatandaşın olduğunu söyledi.
Son 22 yılda yaklaşık 800 bin öğretmenin göreve başladığını vurgulayan Tekin, bu rakamın toplam öğretmen sayısının yaklaşık %80’ini oluşturduğunu belirtti. Aynı dönemde derslik sayısının 2 katından fazla arttığını ve güçlendirme veya yıkım çalışmalarıyla birlikte bu sayının neredeyse 3 katına çıktığını dile getirdi.
Tekin, yurt içinde ve dışında düzenlenen birçok akademik toplantıya katıldıklarını ve bu toplantılarda öğretmenlerle görüşerek Türkiye’deki müfredata dair eleştirileri topladıklarını aktardı.
Uluslararası raporlarda müfredatın eleştirildiği iki temel nokta olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi: “Birinci eleştiri, müfredatın 1980 ve 1990’lı yıllarda bilgiye erişimin sınırlı olduğu dönemde yaygın olarak kullanılan bir yapıda olduğuna ve günümüzün bilgi çağına uyum sağlamaması gerektiğine işaret ediyor. Raporlar, eğitim sisteminin bu açıdan revize edilmesini öneriyor. İkinci eleştiri ise, müfredatın 18 yaşına kadar her şeyi kapsayacak şekilde yoğunlaştırılmış olduğunu ve bireylerin gelecekte eğitim öğretim alma seçeneklerini göz ardı ettiğini vurguluyor. Bilgiye odaklanmak yerine beceriye dönüştürmeye odaklanan bir sistemin daha etkili olacağına dikkat çekiliyor.”
Tekin, müfredatın bilgiye odaklanmasından dolayı çocukların sadece ezber bilgileri öğrendiğini ve bunları pratik hayatta uygulayamadığını ifade etti. Bu durumun eğitim sistemini işlevsiz hale getirdiğini ve öğretmenlerin müfredatı yetiştirmekte zorlandığını vurguladı. Tekin, “Niye kendimize bu işkenceyi yapıyoruz?” diye sorarak müfredatın revize edilmesi gerektiğini açıkladı.
Tekin, müfredatın revize edilmesi gerektiğine dair birçok akademik çalışma bulunduğunu belirtti ve bu çalışmalara dayanarak yeni bir müfredat çalışmasına başladıklarını duyurdu.
Tekin, Türk vatandaşının eğitim sisteminden beklentisinin Güney Kore, Fransa ve Singapur gibi ülkelerdeki vatandaşlardan farklı olduğunu belirtti. “Kendi millî manevi değerlerimizi, ülkeyi, toplumu, milleti bir arada tutacak temel asgari müştereklerdeki temel değerlerimizin müfredatın içine yedirilmesini arzu ettik.” diyen Tekin, bu değerleri içeren ve aynı zamanda güncel verilere dayanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini geliştirdiklerini açıkladı.
Tekin, “Yetkin ve erdemli insanı önceleyen bir öğrenci profili” hedeflediklerini belirtti. Bu hedefe ulaşmak için beceri odaklı bir eğitim sistematiği, gündelik hayata bağlantı kurma, sadeleştirilmiş içerik ve her öğrencinin farklı birey olduğunu kabul eden bir eğitim öğretim süreci inşa ettiklerini ifade etti.
Tekin, müfredatı %35 oranında sadeleştirdiklerini belirterek, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyiyi, doğruyu, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, araştıran, medeniyete uyum sağlayan değil etkin olarak medeniyet kurucusu ve geliştiricisi bilge nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin temelinde insanın yer aldığını vurgulayarak, “Hedefimiz iyi insan yetiştirmek.” dedi. “İnsanı zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişim yönleriyle bir bütün olarak ele aldık. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak üstümüze aldık. Millî ve manevi değerlerimizi yücelten, koruyan, insani değerleri kucaklayan nesiller yetişmesini istedik.” diye ekledi.
Tekin, “En sonunda da medeniyetimizin üzerine inşa edildiği temel kavramlar olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi nesiller yetiştirmek için madde, mana, akıl, duygu, nefis, vicdan, insan toplum ve zaman mekan dengesini gözeten bir program oluşturmaya çaba sarf ettik.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

2 Milyon 912 Bin Araç Denetlendi
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.