Bakan Tunç; "Çocuklarımızı şiddete teşvik eden hiç bir dijital platforma izin vermeyeceğiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aileyi tehdit eden zararlı akımlara karşı anayasal ve yasal önlemlerin bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı şiddete teşvik eden, onlara ruhen zarar veren, toplumsal değerlerimizden uzaklaştırarak aileleriyle bağlarını kopartan hiçbir dijital platforma asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısında, ailenin toplumun temellerini oluşturduğunu ve sevgi, saygı ve değerlerin filizlendiği yer olduğunu vurguladı.

BHA-Habermerkezi

Toplumun huzurunun ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesiyle mümkün olacağını belirten Bakan Tunç, bu yapının en önemli taşı olan kadının korunmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bakan Tunç, kadın haklarına olan bağlılıklarını dile getirirken, kadına şiddetin insan haklarına karşı işlenen bir suç olduğunu vurgulayarak bu konuda hiçbir tolerans göstermeyeceklerini açıkladı.

Son yirmi iki yıldır ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadın ile çocuk haklarının gelişmesi için anayasal, yasal ve idari birçok önemli düzenleme yapıldığını hatırlatan Bakan Tunç, "Kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılık tanınmasını, çocuğun ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahip olduğunu, devletin her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirler alma yükümlülüğünü anayasal güvenceye bağladık" diye belirtti.

YARGI HİZMETLERİNDE KADIN PERSONEL SAYISINDA ARTIŞ

Bakan Tunç, kadınların adalet ve yargı hizmetlerinde aktif rol almasını önemsediklerini belirterek, "2002 yılında 1847 olan kadın hakim ve savcı sayısını bugün %406 oranında artırarak 9 bin 355'e yükselttik. Halihazırda 3 bin 642 olan hakim ve savcı adayı ile yardımcısından 1690'ı kadın. Adalet teşkilatımızda görev alan 95 bin 870 personelden 46 bin 21'i, yani yaklaşık yarısı kadın personelden oluşuyor." dedi.

Ailenin bir diğer önemli ana unsuru olan çocukların hakları konusunda da hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Tunç, çocukların korunmasının devletin en temel anayasal görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Aile ve aile bireylerinin korunması konusunda kararlı olduklarını ifade eden Adalet Bakanı Tunç, "Bu kapsamda hazırlık çalışmalarını tamamladığımız, önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak olan Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgemizde; kadına karşı şiddetin önlenmesine, ailenin zararlı akımlara karşı korunmasına ve çocuklarımızın siber suçlar ve siber zorbalıklardan korunmasına yönelik birçok hedef ve faaliyete yer vereceğiz." şeklinde konuştu.

AİLELERİYLE BAĞLARINI KOPARTAN DİJİTAL PLATFORMLAR KABUL EDİLEMEZ

Bakan Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Küresel düzeyde yoğun bir propagandası yapılan, ülkemizde de aileyi tehdit eden, cinsiyetsizleştirme başta olmak üzere zararlı akımlara karşı önleyici tedbirleri kararlılıkla almaya devam edeceğiz. Bu konuda gerek anayasal gerek yasal tüm düzenlemeleri hayata geçirmek zorundayız. Çocuklarımızı zararlı yayınlardan, içeriklerden uzak tutmak, onları her türlü ihmal ve istismardan koruyarak sağlıklı gelişimlerini temin etmek hepimizin en önde gelen vazifesidir. Özellikle dijital oyunların içinde veya sohbet odalarında çocuklarımızı şiddete teşvik eden, onlara ruhen zarar veren, toplumsal değerlerimizden uzaklaştırarak aileleriyle bağlarını kopartan hiçbir dijital platforma asla izin vermeyeceğiz. Bu tür platformlara, sayfalara erişim engeli ve kapatma da dahil olmak üzere her türlü yaptırım kararlılıkla uygulanacaktır." dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede de kararlı olduklarını ve bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Bakan Tunç, "Bunun yanında dijital uyuşturucu gibi gençlerimizi, evlatlarımızı zehirleyen sanal bahis, yasa dışı kumar gibi suçlarla da Türk yargısı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.