Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında inceleme yaptı.

ANKARA-BHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin'e yaptığı ziyarette Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatını inceledi. Bakan Bayraktar'a Vali Ali Hamza Pehlivan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Mersin Milletvekilleri Havva Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı eşlik etti. Heyet, inşaat çalışmalarının son durumunu yerinde gözlemleyerek bilgi aldı.

"Enerji ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak"

Bakan Bayraktar başkanlığında düzenlenen bir toplantıda, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaat çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda Bakan Bayraktar, ilk ünitenin en kısa sürede devreye alınması için çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Dört reaktörün inşaatının aynı anda sürdüğünü belirten Bakan Bayraktar, birinci ünitenin inşaatının büyük oranda tamamlandığını ifade etti. "2028 yılında tüm reaktörleri devreye alarak ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 10'unu buradan karşılamayı hedefliyoruz" diyen Bakan Bayraktar, inşaatın ilerleyişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.