BALIK VERMEK İÇİN DEĞİL BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK İÇİN BU PROJE TAM ARADIĞINIZ ÖZELLİKLERE SAHİP

AFRİKAYA NASIL YARDIM EDİLEBİLİR

  Dünyanın Kanayan yarası Afrika açlıkla yıllardır mücadelesini sürdürüyor...

 Tüm dünya ülkelerinin gözü bu ülkelerin üzerinde uzun yıllar Sömürülen Bu Mazlum Coğrafya ne yazık ki, Dünyanın sömürüsüne mağruz kalmış, kendi İçinde Açlıkla boğuşan, sağlıksız ortamlarda yaşamaya mahküm edilmiş, kardeşlerimizin yaşama hakkı elinden alınmış, açlık yokluk ve barınma ihitiyacı yüz yıllardır, yakalarını bırakmamış, her geçen gün daha da kötüye giden yaşam biçimi ile kayıp yiten binlece can, binlerce çocuk ölümleri yokluğun pençesinde kıvrınan binlerce çaresiz insan....

 Zaman Zaman dünyadan yardımlar gelsede ne yazık ki bu yardımalr ya yerini bulmuyor, yada , yetersiz kalıyor... çünkü Elden Gelen Öyün Olmuyor O da Vaktinde bulunmuyor...

https://youtu.be/FXzTtPcfvzo

İŞTE BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEK, PROJE

Bu nedenle Afrika her geçen gün açlık,hastalık,sefalet,yanlış yönetim,yeraltı,yer üstü zenginliklerini sömüren Afrikaya" Yepyeni bir bakış açısı getiren, düşük Maliyetli, Yüksek Perfermonsla çalışan, Afrikanın geleceğine Işık Tutan bu makiler sayesinde, Afrikayı Bir adım öteye taşıyacak umut vadaden bu makine sayesinde, Artık Afrikada bulunan kabilere, Balık tutmayı öğretecek, ve bu sayede Afrşkanın kaderi değişecek....

MAZLUM COĞRAFYANIN YANINDA TÜRKİYE

Türkiye diğer dünya devletlerine nazaran bu ülkelere daha duyarlı davranmakta ve gerekli desteği sürekli olarak sağlıyor.

 Sağlanan destekler yeterlimidir?

Aaalesef yeterli değil !!! Çünkü bütün Türkiye"de ve dünyada bulunan yardım kuruluşları bilinçsiz bir şekilde yardım ulaştırıyor,bazı yardım kuruluşlarıda bu gibi projeleri menfaat gözetererek doğru yapamıyor...

Gerçek yardım kuruluşlarını tenzih ederek, bunu bir ticaret fayda olarak görüp kendi menfaatlerine kullanmaya maruz bırakıyor...

Her yardımsever oradaki kardeşlerine yardım ulaştığına zannederken halbuki yardımların doğru ve düzgün programlı bir şekilde ilerlemediğini göruyor. Bunu bir çok Yardımseverin zaman zaman dile getirdiği olsada ülkemizde çok fazla sayıca yardım kuruluşları,dernekler ve vakıflar her geçen gün çoğalsada bazı kesimler tarafından her platformda önü kapatılıp yapılan projeler heba ediliyor. Dinimizin emri gereği bu gibi yapılan hayır olarak gösterilen her şey israftır bu yardım dışına çıkıyor.

Afrika’ya Yardım Nasıl Ve Ne Şekilde Yapılabilir?

Ülkemizde Afrika adına birçok yardım ve destek kampanyaları düzenleniyor. Siyasi ve sosyal alanda bu ülkeler ile yapılan görüşmeler sonucunda ikili ilişkiler iyi bir boyut kazanmış, ve ülkemiz gereken desteği Afrika’ya sağlamış ve sağlamaya da devam ediyor. Afrika’ya yardım her geçen gün daha da artmakta olan ülkemizde gıda,giyim,ilaç,su kuyusu,hastane,camii,mescit,kuran kursları,yetimhaneler ve sadaka yardımı en çok gönderilen yardımlar arasında.

 Türkiye’den Afrikaya yardım farklı kanallar aracılığı ile yapılmakta olup, tamamı devletimizin ve vakıfların kontrolü ile çıkışları sağlıyor...

Afrika’ya yardım konusunda ülkemizde Kızılay ilk sırada gelmekte olup sürekli olarak yardım çalışmalarını devam ettiriyorlar.

 Afrika’daki insanlara yardım yapmak isteyen her bilinçli vatandaş, devletin ve özel kuruluşların belirlemiş oldukları banka hesap numaralarına nakdi yardım, diğer kanallara da gıda, giyim, sağlık gibi desteklerini verebiliyorlar.

Peki bu yardımlar yeterlimidir hayır değildir sebebi bizim onlara yaptığımız bu gibi çeşitli yardımlar aracılığı ile onları sürekli hazıra alıştırarak sorunlarına geçici belli bir süre doğrultusunda derman olmaktayız halbuki onlara yapılan yardımlardan üretim,istihdam ve aş olanakları sağlasak onların gerçekten hayatlarına girip yaşadıkları sefaletten kurtarabilir,kendi ayakları üzerinde durmayı öğretebiliriz. Bu doğrultuda yapılan her yardım onlara doğru programlı şekilde verildiği takdirde afrikada sefaletin bir nebzede olsa biteceği kanatindeyim.

Aksi takdirde yapılan yardımlar bu doğrultuda devam ettiği sürece sadece süreli olarak oradaki her bi bireye geçici bir destek olmaya devam edecektir. Aksine onlara bir merhem olmayacak.

YAPILAN YARDIMLARI DOĞRUMUDUR YETERLİMİDİR NE YAPILMALIDIR?

GIDA YARDIMI

Evet yapılan gıda yardımları doğrudur fakat yeterli değildir,gıda yardımı sadece bir defaya mahsus yada ikinci bir defada yapılmaktadır.oradaki insanları senenin 12 ayı sürekli olarak gıda yardımı yapamadıkları gibi  ordaki kardeşlerimize verilen yardım ile sadece onlara gıda olarak 1-2 ay gibi bir derman oluruz sonrası aynı sefalet durumları devam edecektir.

ÇÖZÜM ÜRETMEK ZOR DEĞİL

Afrika doğası gereği yılda en az 4 defa mahsul veren verimli topraklara ve tropikal bir iklime sahip bir bölgedir,yapmamız gereken çözüm çok basittir yardım yapılan hemen hemen her köye basitleştirilmiş tarım makinaları,tohum,su kuyusu gibi yapacağımız yardımlar ile orada bulunan her bir kardeşimizin gıda desteğini çözmüş oluruz ve kendi topraklarını ekerek işleyerek onların açlık gıda yardımını kökünden çözüme kavuşturmuş oluruz bunu nasıl yapabiliriz ülkemiz endüstri makine sanayinde ilermeme kaydederek bir çok ülke ile yarışmaktadır bu yüzden ülkemizden yapılan her gıda kolisi yerine ekonomik bir şekilde tarım makinaları ve tohum her köye gönderilerek orada imece usulü topraklarını işleme olağınını kendilerine tanıtarak gıda yardımını çözüme kavuşturabiliriz bu sayede yapılan gıda yardımları gelirleri ekonomik olarak minumum değerlere düşer ve burdaki yardım gelirleri endüstri makina yatırımı yapılarak nihai sonuçlar  elde edilebilir.bunun hem ekonomik hemde zaman açısından çok büyük getirileri olacaktır ve aynı zamanda orada yaşayan her bir bireyin gıda yardımı sürekli olarak sağlanacaktır.

MESCİT,CAMİİ,KURAN KURSU,YETİMHANE

Yapılan inşaat gibi yatırımlar yüksek maliyetler ile sağlanmaktadır,sebebi yeterli sayıda inşaat için gerekli tedarik ürünlerinin olmayışı ve bunu lokasyonda ve diğer ülkelerden tedarik konusunda yüksek maliyetler doğurmaktadır.bu yüzdende normal değerinin 2-3 katı değeri yüksekliğinde yapılmaya devam edilmektedir.

ÇÖZÜM

Afirkada yaklaşık 36 yıldır hizmet veren gayri müslim bir inşaat makina şirketi bulunmaktadır,bu şirket çeşitli modeller tasarlayarak bütün sahra altı ve sahra üstünde bulunan gerek yerelde gerekse köylerde bulunan insanlara (Müslümanlar hariç)devlet kamu kurumlarına makine satarak maddi gelir elde ederek kamu kurumları ile sömürmeye devam etmektedir,kamu kurumları ise bu makinaları onlardan satın alarak onların destekleri ile birlikte kendi halklarına vererek destek vermektedir.bu makine ile ne yapıyorlar her köy yada kabile kendine mabet,ev,villa,okul,inşa etmektedir hemde çok ucuz bir maliyet ile bizlerde bu makine yardımı ile her Müslüman köye bir makine vererek evvela orada cami mescit sonra okul medrese yetimhane ve her aile imece usulü ile kendilerine bir yaşam alanı ev inşaa edebilirler bu sayade yardım kuruluşlarının yaptığı ve yapacağı inşaat maliyetleri mınumum değerlere düşer bu sayede onlara gerçekten yardım etmiş ve hayatlarına değmiş oluruz,yardım severlerde bu gibi yapıları gördüğü zaman yaptıklarının gerçekten yerini bulduğuna emin olurlar .

SU KUYUSU

Afrikada açılmış,kapatılmış,kurumuş ve tahrip edilmiş binlerce su kuyuları bulunmaktadır,su kuyuları lokasyonlar gereği tespit edilerek yüksek maliyetlere yapılmaktadır.çoğu açılmış kuyularda’da zaman ile çok problem tahriplerde oluşmaktadır su afirka için çok önem arz etmektedir orada kardeşlerimiz tabir oysa bir damla temiz suya çok ihtiyaç duymaktadırlar hayır severlerin açtığı kuyular ile bir çok kardeşlerimiz orada hayat bulmuşlardır.

ÇÖZÜM

Yardım kuruluşlarının hemen hemen hepsi afrikada su kuyusu projesi yapmaktadır fakat yüksek maliyetlere bunu başarmaktıdırlar.halbuki bütün yardım kuruluşları gittikleri bölgelerde bir birleriyle kordinali çalışmış olsalar bu maliyetleri minimize edeceklerdir.bir su kuyusu için gerekli olan en önemli ekipman sondaj makinasıdır bu makinanın afrika şartları için kullanılacak olanı ise maliyet açısından ülkemizde çok daha düşük maliyetlere tedarik edilmesi mümkündür,bu sayede bir ülke için bir sondaj tedariği yapıldığı takdirde bu makine ile orada binlerce kuyu açılır bu sayede yapılan yardımlar ile maliyetler düşer doğru bir şekilde birden fazla insanın hayatına değmiş oluruz.yapılan ülkede kuyular bittiğinde diğer yardım kuruluşlarının kordinesi ile bu makine diğer ülkelere sevk edilir ordaki insanların hayatınada değmiş oluruz.

AFRİKA İÇİN ÇÖZÜMLERİMİZ VE DEVAM EDEN PROJELERİMİZ

2012 yılından beri belli zaman aralığı ile yazılarımda da bahsettiğim  bricks blok makinası yani kerpiç blok makinasının üretimini yapmaktayım,bu makinayı dahada geliştirerek çeşitli modellere yayayarak bir çok afrika ülkesine ihraç ettik.yaptığımız makinalar kamu kurumları aracılığı ile bir çok insanlara dağıtıldı makinadan ürettikleri beton taşlar ile evler,okullar,mobil hastaneler,klise mabet,villa gibi bir çok projede kullandılar ve kullanmaya devam ediyorlar.bu projeyi biz 2011 yılında güneyafrikada merkezi bulunan gayri müslim şirketin ürettiği ve bütün afrikada gayri müslim alemine hakim olan firmadan bir fuar gezisinde esinlenerek başladık yaklaşık yaptığımız makine miktarı bu zamana kadar 1600 adete ulaştı fakat biz yaklaşık 4 yıldır bu projenin hiçbir Müslüman kardeşimize ulaşmadığını ve onların istifa etmemelerini tespit ettik çünkü makinaları sattığımız afrikadaki devlet kurumlarının bu makinaları hep gayri müslim halka verdiğini gördük,türkiyede ve yurtdışında bulunan kurumlara derneklere,vakıflara projemizden bahsettiğimizde onlara ilk başta olumlu gelip sonrasında ise ticari faaliyetlerinin sehteye uğrayacaklarını gördükleri için bir çok kurum bizden geri planda kaldı benim amacım insanlara gerçek manada doğru düzgün birşeylerin yapılması onlara yapacağımız yardımların gerçekten allah için yapmamamız gerektiğini her platformda dile getirsekte bu zamana kadar kendi imkanlarımız ile bir çok işi başardık bunun için kalben çok rahatız.benim buradan çağrım şudur bütün yardım kuruluşlarına bu makine ile yapacağınız yatırım bir defadır bu yatırım ile planladığınız  bölgede cami-mescit,ev,kurankursu,yetimhane gibi bir çok projeyi başarmış olacaksınız inşaat maliyetleriniz minumum seviyelere inerek daha çok yardımlar ve daha çok insanlara erişim fırsatınız olacak ve afrika halkını yatarak değil onları kendileri için çalışarak onları eğiterek onlara gerçek manada hayat vermiş olacaksınız.

AFRİKA İÇİN GEREKLİ OLAN BU MAKİNA NEDİR NE İŞE YARAR?

Bu makine bildiğiniz bir beton kerpici üretmektedir,çeşitli modeller ve yapısı gereği günlük 8 saat gibi bir çalışmada ortalama 2.200 ile 6000 adet blok taş üretmektedir.model ve kafa yapısına göre makine mobil olup isteğe bağlı olarak inşaat yapılacak yere bir pikap yada her hangi bir araç arkasına bağlanarak götürülmektedir.elektrik gereği duyulmadan benzin yada dizel motor aracılığı ile çalışarak az bir tüketim ile haznelere hazırlanan kum ve çimento karışımı ile 100-250 bar basınç vererek bir pres uygulaması sonucu ortaya bağlanan kalıp ile birlikte kerpiç blok vermektedir.bu makinelerden afrika kıtasında binlerce bulunmaktadır çıkan taşlar 15-20 gün kürlenerek dahada betonlaşıp ağırlık ve mukavet açısından 10 şiddetinde depreme danayınıklı hale gelmektedir.maliyet açısından inşaatın yapılacağı yerde yada yakınlarında toprağın eleklenmesi ile birlikte toprak yapısına göre %60-70 toprak olmak %30-40 çimento olmak kaydı ile kerpiç blokların hammaddesi hazırlanmaktadır.bu tamamen çok ekonomiktir makine üzerinde bulunan haznelerin içinde bağlanan kalıplar sayesinde bloklarlar üzerinde birbirine geçmeleri için kayıtlar bulunmaktadır bu bloklar uygulanacakları yerlere koyulduğunda birbirine geçerek dişi-erkek dediğimiz kayıt sistemi ile birlikte birbirine yapışmaktadırlar makinaya ait görseller aşağıda bulunmaktadır.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN NELER YAPABİLİRM VE YAPABİLİRİZ

Benim burdan çağrım şudur ve açıktır şahsım ve bağlı bulunduğum grup ile birlikte ticari hayatımıza afrika,Ortadoğu ve asya olmak üzere bir çok ülkede faaliyet göstermekteyiz yüce allah bize müsaade ettiği sürecede hedeflerimize devam edeceğiz grubumuz mermer,granit,mermer,granit makinaları ve aksesuarları,hidrolik kerpiç blok makinaları üretimi ve satışı yapmaktadır.mısırda merkezli olup uganda-tanzanya-cezayir azerbeycan ve türkiye olmak üzere birçok ülkede faaliyet göstermekteyiz.bizim bu üretimini başardığımız makinaları  hiçbir bireyin bizden almak zorunluluğu bulunmamaktadır.lakin bizim çağrımız şudur biz gerek türkiye gerekse yurdışında bulunan tüm vakıf,dernek,yardım kuruluşuna çağrımız biz bu makinaları sizin için üretebiliriz ve sizin sayenizde bunun binlerce ispaatı bulunan her bir insana bu projeleri başarabilirsiniz ve bu destek ile tüm yardım kuruluşlarına çağrımız şu;gelin sizde bu tür yatırımları insanlar için kazandırın size saha,üretim ve eğitim desteğini sağlayacağız ve üretilen makinaların üretim maliyet bedelini sadece sizden alacağız hiçbir kar elde etmeden.

Bizler dini mubin islam davası için bu yola başkoyup çıkanlardan olduk yapılan herşeyin allahın rızasını kazanmak olduğunu düşünüyoruz eğer sizde bizim gibi bu projeleri hayata geçirme konusunda aynı fikir ve hassasiyet içindeyseniz kapımız her zaman sizlere açıktır tekrar olarak proje hakkında afrika kıtasında emsal binlerce proje yapılmış olup bunun binlerce örneği bulunmaktadır.merak edenler tarafımıza ulaşıp yada afrikada yerleşik olan hydraform şirketinin sattığı ve gayri Müslimlere yaptığı projeleri görebilirler.

Yardımlaşma ve paylaşma topumun manen ve maddeten yücelmesine yardımcı olur. Ekonomik ve sosyal dengesizlikleri önler. Toplumun geleceğini aydınlık kılar. Özellikle çocuklarımıza paylaşmayı öğretmek, gelecek nesillerin, dünya geleceğinin önünü açmaktır. Huzurlu, dengeli, mutlu insan sayısının çoğalmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, çocuklarımıza, gençlerimize vereceğimiz eğitimin temel konusu “Paylaşmayı öğrenmek” olmalıdır.

Dünyanın bir çok sorunu çözülmeden krize dönüşmektedir. Bu sorunlar kaba kuvvet kullanmadan görüş alışverişleri, toplantılar, müzakereler, tartışmalar ile ancak barış içinde çözülebiliyor. İşte tüm bu gelişmelerde krizleri çözen anahtar; “Barış-Anlayış-Empati-Karşılıklı saygı” bütünlüğünde çözüm yollarının bulunması “Paylaşmak” fiilinden geçer!..

Dünyanın her yerinde insanların en çok paylaştıkları ve üzerine “paylaşma” sözcüğünün kullanıldığı, ana gıda maddesi ekmektir.


, Dünyada en çok okunanlar listesinde her zaman yer alan “Küçük Prens” kitabında der ki ; Kıtlık ekmeğin paylaşılmasına yol açar. Ekmeğin paylaşılması ise ekmekten daha tatlıdır!..

Yaşamımıza doğru ve güzel bir anlam katmak adına unutmayalım ki, paylaşmak mutluluktur... Paylaşmak erdemdir...

MESAD GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI

MESUT ADIYAMAN