DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

BBP Gaziosmanpaşa 12.Olağan İlçe Kongresi’nde Güven Tazeledi..

Gopark Tesislerinde BBP Gaziosmanpaşa 12. Olağan İlçe Kongresini Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirdi. Kongrede Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici HDP ile ilgili görüşlerini de aktardı.

Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, BBP İstanbul İl Başkanı Av. Mutlu Furtana, BBP Sultangazi Eski İlçe Başkanı Hakan Yıldırım, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Harita Yüksek Mühendisi Hasan Tahsin Usta, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Yılmaz, BBP MYK üyeleri, BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol, İlçe Yönetimi ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 

BBP Gaziosmanpaşa 12. İlçe Kongresini Divan üyeleri Hayati Öğrenci, Kadir Tuğran ve Hatice Çalışkan yönetti.

Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan kongrede açılış konuşmasını İlçe Başkanı Fedai Karakol yaptı.

Başkan Fedai Karakol “Büyük Birlik Partisi 28 yıldır Türk siyasi tarihinde aktif olan partiyiz. Millet ve devlet menfaatini önde tutan ve bu uğurda liderini şehit vermiş tek siyasi partiyiz. Rahmetlik Muhsin Yazıcıoğlu Genel Başkanımızın dediği gibi fedakârlık değil feda olmak üzere göreve talip olduk. Büyük Birlik Partisi Türk siyasetinde denge noktasındadır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bugüne kadar Büyük Birlik Partisinin çizgisi misyonu ve vizyonu aynı olarak Muhsin Yazıcıoğlu duruşuna ve sevdasına uygun olarak devam edecektir.” dedi.

Başkan Fedai Karakol konuşma yaparken Siyasette ender görülen ve takdire şayan bir davranış sergiledi. Beraber görev yaptığı ve yapacak olduğu yönetimdeki arkadaşlarını da sahneye davet eden Başkan Karakol “İşin mutfağı olan ekibimdir. Ben sadece vitrindeki kişiyim” dedi ve ekibi için alkış istedi.

BBP İl Başkanı Av. Mutlu Furtana “Genel Başkanımız Mustafa Desteci beyin başka bir programı var. Bundan dolayı ben konuşmayacağım. İnşallah bu konuşmamı başka bir tarihte bir araya geldiğimizde yaparım. Ben kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımı kutluyorum”  diyerek kürsüyü Genel Başkan Mustafa Destici’ye bıraktı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasında ” Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bugüne kadar hep milletinin yanında oldu, hep devletinin yanında oldu, hep ülkesinin yanında oldu, hep inançlarının yanında oldu, hep Türk ve İslam coğrafyasının ve mazlum milletlerin yanında oldu. Bundan sonrada doğruların yanında olmaya, yanlışların karşısında durmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sözlerine “40 yıla yakın bir süredir terörle mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelede 10 binlerce insanımız hayatını kaybetti. Yine 1o binlerce insanımız sakat kaldı. 1 trilyon dolardan fazla bu milletin emeği gasp edildi, harcandı. Yani milletin geleceği karartıldı. Bakın rahmetli Muhsin Başkanımız ne diyordu “eğer terörü yenmek istiyorsanız, bütün unsurlarına karşı topyekün bir mücadele vereceksiniz bütün unsurlarına karşı sadece dağdaki teröriste değil, ovadakinede, şehirdekinede, basın içine sızmışsa onada, siyasete sızmışsa onada, meclise girmişse onada.” Şimdi son 5 yıldır terörün tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadele veriliyor. Ve bakın ne kadarda başırılı sonuçlar alıyor. ” dedi

Sözlerine HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili “Şimdi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Anayasa Mahkemesi nezdinde bir kapatma davası açtı haklı olarak. İlk dava açıldığında eksikliklerin tamamlanması için Anayasa Mahkemesi dosyayı iade etti. 2-2.5 aylık bir süreden sonra dosyayı tekamül ettirerek yeniden gönderdi. Bu sefer ilgili raportör olumlu görüş verdi ve Anayasa Mahkemesi üyeleri de 15 üye oy birliği ile esastan görüşmek üzere karar aldı. Öncelikle Büyük Birlik Partisi olarak bu kararı doğru buluyor ve inşaallah kapatmaya giden sürecin başlangıcı olarak görüyorum.” şeklinde devam etti.

Konuşmasının son kısmında ” Bizim seçenle seçilenle bir problemimiz yok. Biz HDP bir siyasi parti olduğu için kapatılsın demiyoruz. Biz HDP pkkyı lanetlemediği ve pkknın partisi olduğu için kapatılsın diyoruz. Oy veren insanlarımıza da gelince onlara çağrımız şudur: Sizin ne derdiniz varsa, sizin ne probleminiz varsa, ne talebiniz varsa, biz Büyük Birlik Partisi olarak ve Alperenler olarak sizin yanınızdayız. Biz sizin sesiniz soluğunuz olmaya hazırız. Ne derdiniz varsa, ne talebiniz varsa, ne arzunuz, ne isteğiniz olsa biz sizinle beraberiz. Aynen HDP’li yöneticilere ve HDP milletvekillerine söylediğimiz gibi; aranıza pkkyla mesafeyi koyun, terör örgütünü ve eylemlerini lanetleyin, biz sizle oturur konuşuruz. Ama aranıza terörle mesafe koymadan pkkyı ve onun kanlı eylemlerini kınamadan lanetlemeden bırakın oturup konuşmayı, biz size selam dahi vermeyiz. Elinizi dahi sıkmayız. İrfan sahibi, bu feraset sahibi aziz milletimiz herşeyin farkındadır. Ve kim bugün Türk Devletinin varlığının yanında, bekasının yanında, kim ülkenin bütünlüğünün yanında, kim milletin istikbalinin ve istiklalinin yanında, kimde hdpnin ve dolayısıyla pkknın yanında bunu biliyor. Ve inşaallah 2023’te de sandıkta bunun cezasınıda kesecektir diyorum.”

Tek listeyle gidilen kongrede hali hazırda görev yapan Başkan Fedai Karakol tüm delegelerin oylarını alarak yeniden göreve getirildi.

Haber : Hadise Ruyem AYDOĞAN-Bora AY

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GAZİOSMANPAŞA 100 YIL OKULU ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURDU

HIZLI YORUM YAP