BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’DENOSMANLIDAN GÜNÜMÜZE DİPLOMASİ KONFERANSI

BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam ediyor. BDU, Rumeli Üniversitesi, RUÇAM ve BalGenç ile birlikte, “Osmanlıdan Günümüze Diplomasi” konferansı düzenliyor. 12 Haziran’da, Rumeli Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan toplantıya, milletvekilleri, bürokratlar, büyükelçiler, diplomatlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, iş insanları ile öğrenciler katılacaklar.

Küresel ölçekte yaşanan sıkıntılar, savaşlar, bölgesel sorunlar, Ortadoğu, Balkanlar, göç, terörizm, kamu ve sivil diplomasi dahil olmak üzere, pek çok konunun ele alınacağı konferans, konuşmacılara takdim edilecek olan “Teşekkür Sertifikası” ile sona erecek.

KONFERANS PROGRAMI ŞÖYLE:

14:00 – 14:40 AÇILIŞ KONUŞMALARI

• Hnr. Dr. Musa KARADEMİR (BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkanı)
• Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN (RUPAM Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Mer. Müd.)
• Prof. Dr. Mustafa KARA (İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü)
• Ayşe Sözen USLUER (T.C. Dışişleri Bakanlığı İstanbul İl Temsilcisi)

14:40 – 15:20 ANAHTAR KONUŞMACI
• E. Büyükelçi Uluç ÖZÜLKER (Akademik Araştırma Enstitüsü Bilimsel Danışmanı)

15:20 – 155:30 KAHVE ARASI

15:30 – 17:00 OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE DİPLOMASİ KONFERANSI

MODERATÖR

• Dr. Erdem EREN (İstanbul Rumeli Üniversitesi, Rumeli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi-RUÇAM Müdür V.)

KONUŞMACILAR

• Prof. Dr. Zekeriya KURŞUN (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Tarih Bölümü Başkanı)
• Chountagi BEKİR (Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Merkezi Koordinatörü)
• Diplomat Muzaffer AKYILDIRIM (Türkiye’nin Kazakistan Aktau E. Başkonsolosu ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO Nezdinde Diplomatı / BDU Diplomatlar Birliği YİK Üyesi)