40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Maltepe Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Gagauziya Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Oğuz Türkleri’nden olan Gagavuz Türkleri’nin katıldığı festivalin açılışı, Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda yapıldı.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gagavuz Turkleri’nin kendi kültürlerini tanıtacakları festivali Türkiye’de ilk kez gerçekleştirip, bir ilke daha imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Aynı kültürün parçası olduğumuz, aynı kanı taşıdığımız Gagavuz Türkleri’ni Maltepe’de konuk etmekten dolayı mutluyuz. Geçtiğimiz hafta İran’daydık. Dün geldik. Oradaki dostlarımızın Maltepelilere selamları var. Maltepe’de göreve geldiğimizde ‘Maltepe değişecek’ demiştik. Maltepe’de bütün inançlar yer alacak demiştik. Öyle oldu” dedi.

Gagavuz Türkleri’nin öz Türkçe konuştuklarını ifade eden Kılıç, “Türkler’in dünya tarihine çok önemli imzalar attığını görüyoruz. Farklı ülkelerde yaşasakta, kalplerimiz insan sevgisi için çarpıyor. Maltepeliler yetmiş iki millete aynı gözle bakıyor. Irk, din, dil, mezhep ayrımı Maltepe’de yaşanmaz. Herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz. Kadın-erkek eşitliği, cinsiyet ayrımı olmadan Maltepe’de yaşanıyor. Bu nedenle Maltepeli hemşehrilerimin huzurunda saygıyla eğilmek istiyorum” diye konuştu. Festivalin Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlendiğini aktaran Kılıç, “Burası insanın en yüce değer olarak kabul edildiği, kimsenin ötekileştirilmediği bir meydan” şeklinde konuştu.
“AYNI YOLDAN GEÇTİK”
Gagauziya Kültür ve Turizm Bakanı Vasilisa Petroviç ise Moldova’dan sıcak sevgilerini, selamlarını getirdiklerini ifade ederek, “Sizlerle bir yoldan geçtik. Bizler Altaylar’da kaldık. Balkanlar’a gittik oradan Besarabya’ya gittik. Kendi devletimizi, düzenimizi kurduk. Bugün aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Bizler kendi kültürümüzü koruduk. Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’a teşekkür ediyoruz. O olmasaydı bugün burada olmayacaktık” dedi. Komrad Belediye Başkanı Sergei Anastasov ve Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen de Başkan Ali Kılıç’a desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
GAGAVUZ KÜLTÜRÜ TANITILIYOR
Gagavuzlar festivalde, kendi kültürlerini tanıtacak etkinlikler yapacak. Festivalin açılışınsa, Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Kadın Girişim Mutfağı’nda Gagavuz aşçıların hazırladıkları yemekler konuklara ikram edildi. Yöresel danslarını müzikleri eşliğinde sergileyen Evelki Düz Ava Dans Grubu da, izleyicilerin beğenisini topladı.
TSKM’DE SERGİ DE AÇILDI
“Gagauziya Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında ayrıca Gagauz Türkleri’nin kültürlerini tanıttıkları serginin açılışı yapıldı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Gagauziya Kültür ve Turizm Bakanı Vasilisa Petroviç ve Gagauz Türkleri’nin heyet temsilcileri de katıldı. Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagauz Özerk Cumhuriyeti’nde yaşamlarına devam eden, Oğuz Türkleri’nden olan Gagauzlar sergide kültürlerinde, geleneklerinde, töre ve inançlarında yer alan folklorik ürünlerini ve yöresel yemeklerini tanıttılar. Festival bugün Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’ndaki etkinliklerle devam edecek.

Yeni bir hayatta yeni bir umut var!

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Hatay’ın Kalbi 1055 Gün Sonra Yeniden Atıyor! Habib-i Neccar Camii Yeniden İbadete Açıldı

Antalya’da Feci Kaza: Tekirdağ-Antalya Otobüsü Devrildi, 8 Ölü, 26 Yaralı!

SİVİL DİPLOMASİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ KURULDU

Berat Kandili 2026 Tarihi Belli Oldu! Diyanet’in 2026 Dini Günler Takvimine Göre 2 Şubat Pazartesi
İzmir Karaburun’da Trajik Olay: Sahilde 5-6 Yaşında Çocuk Cesedi Bulundu!

Hamas’tan İsrail’e Sert Uyarı: Gazze Ateşkes İhlalleri Devam Ederse Ciddi Sonuçlar Doğacak!
Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! 1 Şubat 2026 Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatları

Suriçi Grubu İstanbul Gelenesel Toplantıları çok Konuşulacak!

Makbule Gül Vefat Etti: Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekliye Şubat Müjdesi: 3.119 TL Fark Ödemeleri 4 Şubat’ta Hesaplarda! En Düşük Maaş 20 Bin TL Oldu

Ünlülere Şafak Operasyonu: Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal Gözaltında! Uyuşturucu Soruşturmasında 26 Şüpheli

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı

O’Kent güne depremle uyandı, uzmanı “uzaklaşın” diyerek uyardı.

Öğretmenini Hamile Bırakan Gençten Şok Talep: “Bunu Ben Başlattım, Suçlamaları Düşürün!”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

ABD Silahlı Kuvvetleri 1 Numarası: Ordu İran’a Karşı Harekata Tamamen Hazır!

Konya’da Kan Donduran Olay: Oğul Babasını Dövüp Videoyu Amcasına Gönderdi! “Gelin Bunu Buradan Alın”

Azerbaycan’dan İran’a Net Mesaj: Hava Sahası ve Toprakları Asla Kullandırılmayacak!

Lokanta, Kafe ve Restoranlarda Servis, Masa ve Kuver Ücreti Yasaklandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı
