DOLAR

34,1657$% 0.08

EURO

38,2175% -0.21

STERLİN

45,7244£% -0.29

GRAM ALTIN

2.917,95%-0,51

ONS

2.658,23%-0,51

BİST100

9.777,46%-0,53

a

BHA Genel Müdürü Canlı Yayında Rize-Trabzon Havalimanı uçak bilet fiyat farkını gösterdi; Bakan, “Canına okuruz” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çay TV ile TİMBİR ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Ortak Canlı Yayınında Rize’deki ulaştırma projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Gazeteci Muhammet Kaçar canlı yayın sırasında Rize ve Trabzon’dan 1 gün sonrası için İstanbul Havalimanına uçuşlardaki uygulamaya girerek bilet fiyatlarını karşılaştırdığı sırada ortaya çıkan Rize Havalimanından uçuşların 1700’ TL’yi bulan yüksek fiyat farkına ilişkin konuştu. Bakan Uraloğlu, “Kesinlikle bunun hesabını sorarız. Bu tür bilet fiyat farlılıkları şikayetlerine hassasız. Kimse böyle yüksek bilet satamaz. Canına okuruz” dedi.

Ankara / BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çay TV’de gerçekleştirilen bir canlı yayında Rize’deki ulaştırma projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Program, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Gazeteci Muhammet Kaçar, Birlik Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç ve Taka Gazetesi Rize Artvin Temsilcisi Alihan Telatar’ın sorularıyla ilerledi.

Bakan Uraloğlu, Rize’ye son 22 yılda 133,8 Milyar TL yatırım yapıldığını belirterek, bu yatırımların milletin sağladığı kaynaklarla gerçekleştiğini vurguladı. Ülkenin daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan, ihtiyaçları planladıklarını ve hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye’de 600 civarında uçak bulunduğunu ve bunların 460’ının THY’ye ait olduğunu belirten Bakan, iç hatlarda 58 havalimanı olduğunu ve dünyanın 347 noktasına sefer düzenlendiğini ifade etti. Vatandaşların daha çok uçması için yurt içi uçuşlarında tavan fiyat uygulaması yapıldığını ve 600 TL ile 2500 TL arasında bilet bulma imkanının olduğunu söyledi.

Rize’den haftada 72 sefer düzenlendiğini, ancak yaz ve kış aylarında sefer sayılarında değişiklik olduğunu ifade eden Bakan, Rize’de doluluk oranlarının yüzde 86 ile 89 arasında olduğunu ve yüzde 90 doluluğa ulaşılması durumunda ilave hat planlanacağını belirtti.

Rize’den Antalya seferlerinin gündemde olduğunu söyleyen Bakan, kış ve bahar planları için operatörlerle toplantı yapılacağını ve taleplerin karşılanmaya çalışılacağını dile getirdi.

Canlı yayında BHA Genel Müdürü, Rize-Trabzon uçak bilet fiyat farkını gösterdiğinde Bakan, “Canına okuruz” diyerek tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çay TV ile TİMBİR ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Ortak Canlı Yayınında Rize’deki ulaştırma projelerine ilişkin… pic.twitter.com/zEZzR9SsZm

— Birlik Haber Ajansı-BHA (@bhanettr) September 27, 2024

BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, canlı yayın sırasında bilet satış uygulamasına girerek 1 gün sonrası için Rize-İstanbul Havalimanı ve Trabzon-İstanbul Havalimanı arası anlık bilet fiyatlarını karşılaştırdı. Karşılaştırma sonucunda, Rize’den İstanbul Havalimanına uçak biletlerinin Trabzon’dan İstanbul Havalimanına göre 1500 ile 1700 TL arasında daha pahalı olduğu görüldü.

Bakan Uraloğlu, bu duruma tepki göstererek, 4200 TL’lik bir bilette Business sınıfı yoksa tavan fiyatının aşıldığını belirterek, bunun hesabını soracaklarını söyledi. Normal uçuşlarda 4000 TL’nin üzerinde bilet satılamayacağını vurgulayan Bakan, bu konuyu takip edeceklerini ifade etti. Uçağın yüzde 80’ine kadar dolulukta 2500 TL, kalan yüzde 20’lik kısım ise 4000 TL’ye kadar satılabilir.

Bakan Uraloğlu, Rize’den İstanbul’a ek seferlerin konulması için çalışma başlatıldığını ve Antalya ve Bursa için de çalışmalar yapıldığını söyledi. Havayolu şirketlerinin inisiyatifine bırakılmadığını belirten Bakan, tavan fiyat uygulamasının hukuki bir zorunluluk olmadığını ve operatörlerle görüşerek bu fiyatları belirlediklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, önümüzdeki ayın başında havayolu şirketleri ile bir toplantı yapacaklarını ve fiyatları kendi inisiyatiflerine bırakmayacaklarını vurguladı. Fiyatları baskılayarak bu seviyeye getirdiklerini söyleyen Bakan, bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

#Canlı | @CaytvHaber Özel yayın konuğuyum. https://t.co/HZ0ygzs46e

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) September 27, 2024

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ARNAVUTKÖY’DE DEV KAZANLAR KAYNADI KIŞLIK LEZZETLER HAZIRLANDI

HIZLI YORUM YAP