36,5141$% 0.2
39,7270€% 0.59
47,2719£% 0.4
3.411,54%0,21
2.909,19%0,02
10.507,11%0,46
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), resmi rezerv varlıkları, nisanda bir önceki aya göre yüzde 6,3 azalarak 86,3 milyar dolara geriledi.
TCMB tarafından, Nisan 2020 dönemine ilişkin “Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri” verileri yayımlandı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 6,3 azalışla 86,3 milyar dolar oldu. Aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 15,5 azalışla 50,1 milyar dolara gerilerken, altın cinsinden rezerv varlıklar yüzde 10,8 artışla 34,8 milyar dolara yükseldi.
Öte yandan, AKP iktidarı döneminde, hükümet yetkilileri tarafından sık sık ekonomik sorunlardan “faiz lobisi” sorumlu tutulurken, TCMB tarafından faize yapılan yüklü ödeme dikkat çekti.
5 MİLYAR DOLAR FAİZ
Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankasının önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,6 azalarak 22,3 milyar dolara düştü.
Bu tutarın 17,3 milyar doları anapara, 5 milyar doları faizden oluştu. Merkez Bankası’nın net uluslararası rezervleri bir haftada 6 milyar 90 milyon dolar artış gösterdi. Merkez Bankası verilerine göre, bir önceki hafta 25 milyar 884 milyon dolar olan net uluslararası rezervler 22 Mayıs ile sona eren haftada 31 milyar 974 milyon dolara geldi.
Kritik kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan açıklama yapacak
GOP’da Erzincanlılar İftar Yemeği ve Konserde Buluştu…
Saydam:Güçlü kadın güçlü gelecektir.
ANIL ALAN: ENGELLİLER İÇİN SAHNEDEYİM
Gıda skandalı bitiyor: Sucuğa sakatat, baklavaya ay çekirdeği
Ece Gürel yıllar önce yarışma programına katılmış! Hayalini açıklamış
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Kutsal Mekanlara Manevi Yolculuk
Ece Gürel’in cenazesi ailesine teslim edildi, cenaze programı belli oldu
Ece Gürel hayatını kaybetti
Ece Gürel’in kıyafetleri incelenmek üzere emniyete götürüldü:
Sultangazi’li Çocukların “İyilik Kumbarası” Var
Arama Kurtarma ekipleri iftar sofrasında buluştu
Türkiye’nin incirdeki yeni yıldızı “Siyah orak”, dünya pazarında dengeleri değiştirecek
Ece Gürel’in eşinin hesabındaki rakamlar dikkat çekti: Ne anlama geliyor?
Alayaziköyü Başarıya doymuyor
Sultangazili Çocuklar, Sertaç Abi ile Cami Buluşmaları’nda
Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi
Eyüpsultan’da nostaljik Ramazan gelenekleri yeniden hayat buluyor
Özcan Deniz adliyede!
SULTANGAZİ HABİPLER YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA
İNFAZ DÜZENLEMESİNDE SON DURUM
CHP GÖMLEĞİ KİMİNE BOL GELİR KİMİNE DAR.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Her Gün 3 Bin Kişiye İftar Yemeği
Sultangazi’de Aile Sıcaklığında Bir Ramazan
Edip Akbayram Öldü