BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne Abdulvahit Fidan atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Abdulvahit Fidan atandı. Daha önce bu görevi vekaleten yürüten Fidan, şimdi asaleten görevine başladı.

ANKARA-BHA

Abdulvahit Fidan, inşaat mühendisliği alanında uzmanlaşmak üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun oldu. Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Teorisi alanında yüksek lisans yaparak devam etti. Bilgi yelpazesini genişletmek amacıyla Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Uluslararası İlişkiler konusunda uzmanlık kazandı.

İleri düzeyde İngilizce bilgisiyle donanmış Fidan, BOTAŞ'ta uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde görev aldı. Mühendislikten yönetim kademelerine doğru yükselen Fidan, müdür, daire başkan yardımcısı, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı görevlerini başarıyla yürüttü. Ayrıca yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Şimdi ise, kurumun en üst yönetim pozisyonunda bulunarak BOTAŞ'ın geleceği için önemli kararlar alma sorumluluğunu üstlenecek.