Bu virüse ilaç fayda etmeyecek!

Antibiyotiğe dirençli bakterilerin yayılması, dünya genelinde ölüm oranlarını hızla artırıyor. Uzmanlar, 2050’ye kadar yaklaşık 40 milyon insanın "ilaçlar fayda etmeyeceği için" hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunuyor.

ANKARA-BHA

Dünya, hızla yayılan antibiyotiğe dirençli bakteriler nedeniyle ciddi bir tehdit olan süper bakteri kriziyle karşı karşıya. Uzmanlar, 2050 yılına kadar yaklaşık 40 milyon insanın, hiçbir ilacın etkisiz kalması nedeniyle hayatını kaybedeceği konusunda uyarıyor.

Mikrobiyoloji alanındaki uzmanlar, dünya genelinde 30 yıllık hasta verilerini inceledi. Sonuçlar, özellikle yaşlı nüfus için büyük bir tehdit oluşturan bu krizin geleceği hakkında endişe verici bir tablo ortaya koyuyor.

YÜZDE 80 ARTIŞ!

Antibiyotiğe dirençli bakterilerden kaynaklanan ölümlerin, özellikle 70 yaş üstü hastalarda %80 oranında arttığı gözlemlendi. Lancet dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, bu tür enfeksiyonların 2050 yılına kadar %70 oranında artması bekleniyor.

Bu durum, mevcut tüm ilaç ve antibiyotiklere rağmen 39 milyon kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanabileceği anlamına geliyor.