BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM İSTANBUL PROJESİ

SOSYAL UYUM VE YAŞAM EĞİTİMİ KURSU

İçişleri Bakanlığı’nın “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm İstanbul Projesi” kapsamında uygulanan “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Kursu ” eğitimleri devam etmektedir.,

6458 Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre; ilçemizde  bulunan  Suriye vatandaşı kişilere Gaziosmanpaşa Halk Eğitimi Merkezi’nde  ‘Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Kursu’ verilmektedir’.

Gaziosmanpaşa’da yaşayan Suriye Vatandaşı insanlara  haftanın 5 günü Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi verilmektedir. Eğitim Türkçe , tercümanın Arapça çeviri ile verilmektedir.

Birlikte Yaşamak için Uyum sloganıyla ;Ülkemizin idari,kültürel yapısı,gelenek göreneklerimiz,milli,dini bayramlarımız,tatil günlerimiz,düğünlerimiz,yemek kültürmüz,aile hekiminden nasıl randevu alınır.posta,banka işlemleri,komşuluk nasıl yapılır vb.bir günlük seminer  verilmektedir.

İlçemizde bu semineri almayan yabancıların Halk Eğitimi Merkezine gelerek kayıt yaptırmalarını ve eğitimi almaları konusunda uyarıda bulunuldu. Halk Eğitimi merkezi Müdürlüğünce toplam 237 kurs açılmış olup,8039 kursiyer eğitim aldı.