40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği programda, ilçede görev yapan din görevlileri bir araya geldi. Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “15 Temmuz gecesinin kahramanlarından bir tanesi de din görevlilerimizdir. Camilerden okudukları selalar ile darbe girişimine karşı siper oldular” diye konuştu.
Sultangazi Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlilerini ağırladı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.
Program Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Programda daha sonra Davut Önal Kur’an Kerim tilaveti sundu.
“HALK SELALARLA SOKAĞA SAHİP ÇIKTI”
Programda selamlama konuşması yapan Sultangazi Kaymakamı Uslanmaz, bilinçli bir neslin yetişmesinde öğretmenler kadar din görevlilerine de büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Uslanmaz. “15 Temmuz akşamı halk, selalarla sokağa çıktı ve darbe girişimine, ‘dur’ dedi” diye konuştu.
“CAMİLER MANEVİ SIĞINAKLARIMIZDIR”
Başkan Altunay ise konuşmasında camilerin önemine dikkat çekti. “Camiler omuz omuza saf tuttuğumuz, birlik ve beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir” diyerek şu açıklamalarda bulundu:
” Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. Diyanet İşleri Başkanlığı; bu yıl ki temasını ‘Cami ve Kitap’ olarak belirledi. Bu temayla kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak, halkımızın kitapla olan bağlarını güçlendirmek; camilerimizi ilim, irfan mektebine dönüştürmek amaçlanıyor. Cami ve kitabı bir arada düşünebilmek için öncelikle kitabı okuyacak olanları camiye çekebilmemiz gerekir. Camileri kitap okunan mekanlar haline getirebilmek için her yaştan insanımızı camiye getirebilmeyi ve camide tutabilmeyi başarabilmeliyiz.”
15 TEMMUZ GÜNÜ KANLI BİR SENARYO SAHNELENDİ
15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Başkan Altunay, “O puslu gecenin kahramanlarından bir tanesi de din görevlilerimizdir. Camilerden okudukları selalar ile darbe girişimine karşı siper oldular. Buradan din görevlilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
15 Temmuz günü kanlı bir senaryonun sahnelenmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Altunay, “5-6 Eylül’de camilerimize saldırdılar. 17-25 Aralık’ta karanlık güçler, kurdukları tuzaklarla ortaya çıkardılar. Yalan ve iftiralarla bu millete diz çökertmeye kalkıştılar. Bu hesaplar tutmayınca bu defa 15 Temmuz günü yeni karanlık ve kanlı senaryoyu uygulamaya çalıştılar. Halkımız ise tek vücut oldu ve bu oyunları bozdu” diye konuştu.
Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise yaptığı konuşmada cami ve mescitlerin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Sarıkaya, “O gece darbe girişimine camilerin minarelerinden yükselen selalarla halkımız darbeye geçit vermedi. Buradan kahraman din görevlisi kardeşlerime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadesini kullandı.
Program sonunda ise Sultangazi İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından çeşitli cami derneği yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu.


trafik sigortasında sabit tarifeye geçilmeli
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı