DOLAR

34,1157$% 0.28

EURO

38,1407% 0.2

STERLİN

45,4337£% 0.27

GRAM ALTIN

2.868,68%1,41

ONS

2.611,32%0,96

BİST100

9.922,28%-0,53

a

Çankaya Belediyesi'nden sineklere karşı ilaçlama

Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının devam ettiği yaz aylarında ilçedeki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöp konteynerlerini de ilaçlayarak önlem alıyor.

ANKARA-BHA

Çankaya Belediyesi, bahar aylarının gelişiyle birlikte 40.000 hektarlık Çankaya’da yoğun ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nisan ayından bu yana 860.000 litre ilaç karışımı kullanıldı.

Belediye ekipleri, ilçenin 123 mahallesinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. İnsan yoğunluğunun az olduğu bölgeler gündüz, kent merkezleri ise gece ilaçlanıyor. Yaz döneminde artan sivrisinek ve karasinek gibi kent zararlıları ile mücadele etmek için, bahar aylarında başlatılan çalışmalar kapsamında, üreme noktaları ve çöp konteynerleri ilaçlanmaya öncelik veriliyor.

25.000 HEKTARLIK İSKAN ALANLARINDA İLAÇLAMA

Karasinek ve sivrisineklerin üreme alanlarında, çöp kutuları, sulak alanlar, evsel atıkların toplandığı alanlar ve hayvansal gübrelerin toplandığı alanlarda, hava koşullarını göz önünde bulundurarak 20 günlük periyotlarla 7 kez larva mücadele çalışması gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi ekipleri, üreme noktalarında özel larvasitler kullanarak sineklerin üremesini önledi. İlçe genelinde 14.000 çöp konteyneri düzenli olarak ilaçlanırken, 110 üreme noktasında da çalışma yürütüldü. Çankaya Belediyesi, uçkun mücadelesi ve vatandaşlardan gelen talepler için her mahallede toplam 12 kez ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. 40.000 hektarlık Çankaya ilçesinin 25.000 hektarlık iskan alanında 5 ayda toplam 860.000 litre ilaç kullanıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI İLAÇLAR KULLANILIYOR

Çankaya Belediyesi, ilçenin birçok bölgesinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Program dahilinde ve vatandaşların taleplerini de göz önünde bulundurarak, ilaçlama çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı onaylı, halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından en az zararlı, LD50 değeri en yüksek olan ilaçlar kullanılıyor. İlaçlama dozu, Sağlık Bakanlığı’nın çıkarttığı ve bütün belediyeleri bağlayan “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygulanıyor. İlaçlama faaliyetleri, “Açık alan karasinek ergin uygulamasının insan ve hayvanların etkilenmeyeceği sabah erken saatlerde, sivrisinek ergin uygulamasının insan ve hayvanların etkilenmeyeceği gün batımından sonra uygulanması zorunludur” şeklindeki emredici hüküm göz önünde bulundurularak uzman ekiplerce sürdürülüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpek yakıldı iddialarına Kepez Belediyesi yanıt verdi!

HIZLI YORUM YAP