Çatışmada ağır yaralanan polis şehit oldu

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı nedeniyle yakalanan şüphelinin, arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru şehit oldu.

ANKARA-BHA

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan aranan 19 yaşındaki Y.E.Ç., polis tarafından yakalanmak istendiğinde çatışma çıktı. Bu çatışmada bir polis memuru şehit oldu, bir diğer polis memuru ile şüphelinin annesi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, olay Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yaşandı. Şüpheli Y.E.Ç., polis memurlarına direnerek silahını gasp etti ve çevredekilere ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) de şüpheliye karşılık verdi.

Olayda ağır yaralanan Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralı polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. (43) hastaneye kaldırıldı. Tedavileri devam eden yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Şüpheli Y.E.Ç., yaralı olarak gözaltına alındı. Yetkililer, şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlattıklarını duyurdu. Ayrıca, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz." denildi.