Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesine karşı harekete geçildi

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazların özelleştirilmesi kararının ardından santralin arazileri ve maden sahaları bir bütün olarak, ihale ile talip olan kişi veya kuruma yeniden satılacak olması bölgede tepkiyle karşılanırken  varlık satışının iptali için Nallıhan’da ilk toplantı gerçekleştirildi.

Hasan OLUM / Ankara-BHA

Ankara’nın Nallıhan İlçesi’nde düzenlenen bir toplantıda, siyasi partilerin, belediye başkanlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Nallıhan İlçe Başkanı Fatih Ünal ve yönetimi, AK Parti Beypazarı İlçe Başkanı Halil Etili ve yönetimi, MHP Nallıhan İlçe Başkanı Ferhat Efe ve yönetimi, MHP Beypazarı İlçe Başkanı Erdoğan Orhan ve yönetimi, Maden-İş Sendikası Çayırhan Şube Başkanı Talih Kocabıyık ve Ateş-İş Sendikası Çayırhan Şube Başkanı Sinan Türkel katıldı.

Toplantıda, Çayırhan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı ortak bir tavır sergilenmesi ve bu özelleştirmenin iptali için bakanlıklar ve milletvekilleriyle görüşmelere başlanması kararlaştırıldı.

Özelleştirme kapsamında, Ankara’nın Nallıhan İlçesi’nde bulunan taşınır ve taşınmazlar şu şekildedir:

• EÜAŞ’a ait Çayırhan Termik Santrali’nin kullanımındaki taşınmazlar,
  • Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullanımında bulunan taşınır ve taşınmazlar,
  • EÜAŞ adına kayıtlı 23405 ve 30963 numaralı ruhsatlar ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları,
  • Uluköy ve Karaköy mahallelerinde bulunan taşınmazlar.

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesine karşı harekete geçirildi