45,3227£% -0.05

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesine karşı harekete geçirildi

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazların özelleştirilmesi kararının ardından santralin arazileri ve maden sahaları bir bütün olarak, ihale ile talip olan kişi veya kuruma yeniden satılacak olması bölgede tepkiyle karşılanırken  varlık satışının iptali için Nallıhan’da ilk toplantı gerçekleştirildi.

Hasan OLUM / Ankara-BHA

Nallıhan’da düzenlenen bir toplantıda, AK Parti, MHP, Maden-İş Sendikası ve Ateş-İş Sendikası temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda, siyasi partiler, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan bir heyetin, özelleştirmenin iptali için bakanlık ve milletvekilleriyle görüşme başlatması kararlaştırıldı.

Özelleştirme kapsamında hangi varlıklar yer alıyor?

Ankara’nın Nallıhan İlçesi’nde özelleştirmeye tabi tutulacak taşınır ve taşınmazlar şunlardır:

• EÜAŞ’a ait Çayırhan termik santralinin kullanımındaki taşınmazlar,
  • Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullanımında bulunan taşınır ve taşınmazlar,
  • EÜAŞ adına kayıtlı 23405 ve 30963 numaralı ruhsatlar ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları,
  • Uluköy ve Karaköy mahallelerinde bulunan taşınmazlar.

“ÜLKE OLARAK YILLIK KAYBIMIZ 20 MİLYAR DOLAR CİVARINDA”