40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Çiftlik Bank’ın firari sanığı Mehmet Aydın’ taşerondur. Bu olayın arkasında başkaları vardır. Uluslar arası güçler.
Davanın firari sanığı Çiftlik Bank eski Genel Müdürü Niyazi Karakoç, bugünkü duruşmaya gelerek ifade verdi. Karakoç, “Müştekiler de sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular” ifadelerini kullandı
Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Çiftlik Bank dosyası kapsamında ‘Tosuncuk’ olarak bilinen örgütün bir numarası Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 4’ü firari olan ve tutuklusu bulunmayan 48 sanıklı davaya devam edildi.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuksuz sanık ile mağdurlar ve taraf avukatları katıldı.
MAĞDURLARI SUÇLADI: OLDUKÇA MUTLUYDULAR
Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre; Çiftlik Bank’ın genel müdürü olan ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Niyazi Karakoç, duruşmaya gelerek, savunma yaptı. 2018 yılına kadar Ümraniye Belediyesi’nde memur olduğunu söyleyen sanık Karakoç, belediye etkinliklerinde sunuculuk yaptığını gören Mehmet Aydın’dan kendisine teklif geldiğini anlatarak, “Şirketle ilgili hiçbir olumsuzluk görünmüyordu. Şu an müşteki olarak yer alan kişiler de o tarih itibariyle sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular. Ümraniye Belediyesi’ndeki görevimden istifa ederek Şubat 2018’de Çiftlik Bank olarak bilinen şirketin genel müdürü olarak göreve başladım. 15-20 gün sonra işlerin iyi gitmediğini fark ettim. 2018 yılının mart ayında görevimden istifa ettim ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen sanık Karakoç, “Benim çalıştığım dönemde müşteki olarak gösterilen kişiler zaten benden önce sisteme para yatıran kişilerdi” dedi.
Duruşmaya gelerek savunma yapan Niyazi Karakoç hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Aydın’ın da bulunduğu 4 sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verdi.
YÖNETİCİLERİN 75 BİN 260’AR YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari olan örgütün bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın’ın da aralarında olduğu 18 kişinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260’ar yıl hapsi istenmişti.
Savcılık, örgüt üyeleri ve örgüte yardım eden 30 kişi hakkında ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından ayrı ayrı 5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Şehit ve gaziler için toplanan 310 milyon lirayı televizyoncu dağıtacak

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul Sabah Saatlerinde Beyaz Örtüyle Uyandı:


Ümit Karan’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı

İstanbulspor Keçiörengücü ve Konyaspor Eyüpspor Maçları Neden Gündem Oldu? Son Dakika Maç Sonuçları ve Analizler

Amerika’da Gezilecek Yerler 2026: En Popüler 10 Turistik Nokta ve Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler!

Katar’da Gezilecek Yerler 2026: Doha’nın En İyi 10 Noktası, Müzeler, Çöl Safarileri ve Daha Fazlası!

Katar Vize Durumu 2026: Türk Vatandaşları Katar’a Vizesiz Seyahat Edebilecek mi?

Gaziosmanpaşa Kızılay’dan Karlı Havaya Sıcak Dokunuş: İlçe ve Küçükköy Meydanlarında Vatandaşlara Çay, Kek ve Meyve Suyu İkramı!

Atlas Çağlayan Cinayeti Sonrası Gözaltı: Güngören’de Bıçaklanan Gencin Annesini Tehdit Eden 6 Kişi Yakalandı!

Gaziosmanpaşa Köprülü Yabulçişta Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul İlanı

TOKİ İstanbul Kura Tarihi 2026: 100 Bin Konut İçin Heyecanlı Bekleyiş! İstanbul TOKİ Kurası Ne Zaman Çekilecek?

Yüzyılın Konut Projesi’nde Heyecan Dorukta: 19-25 Ocak Kura Takvimi Açıklandı! 45 Bin 909 Konut Daha Hak Sahibini Bulacak!

2B Arazileri Satışında Ek Süre Fırsatı: 102 Bin Kişiye Tapu Müjdesi Geldi!

Ömer Çelik Suriye mesajı verdi: “Terörsüz Türkiye” ve “terörsüz bölge” iç içe süreçlerdir birbirinden ayrılamaz

Lakers vs Raptors Maçı Neden Gündem? NBA’de Yüksek Gerilimli Karşılaşma ve Zaferin Perde Arkası

İstanbul’da kar yağışı etkisini artırdı

Şark Bülbülü Filmi Nerede Çekildi? Konusu Ne, Oyuncuları Kim? Kemal Sunal’ın Efsane Komedisi TV’de!

Bakan Bak, Gaziosmanpaşa’daki Spor Yatırımlarını İnceledi

Asgari ücrette yapılan zam Deva Partisi tarafından protesto edildi.

Devlet Bahçeli açıklama yaptı: SDG Suriye’de bir engel haline geldi!

Türkiye’de Gündem Patlaması: Burak Dalgın, Eren Tozlu, Erzurumspor – Amed Maçı ve Carlos Alcaraz Neden Her Yerde Konuşuluyor?

Fehmi ÖZTÜRK mağduriyetinde önemli gelişmeler yaşanıyor! Öztürk: adalet de hak da yerini buluyor.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru Şartları 2026: Yüzyılın Konut Projesi İçin Kimler Başvurabilir? Tüm Detaylar!

TOKİ sosyal konut kampanyasında kura çekimleri sürüyor! 9 şehirde tarih belli olduÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi’nde 19-25 Ocak haftasının kura programını, “Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta toplam 45 bin 909 konutumuzun daha hak sahiplerini belirleyecek, mutluluğa ortak olacağız” mesajıyla paylaştı.
