DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DE!

CHP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANLIĞI

 BASIN AÇIKLAMASI

 Çok Değerli Bayrampaşalılar, Yerel Basınımızın Saygın Mensupları

Son günlerde ortaya çıkan ve hepimizin kanını donduran çocuk istismarı olaylarına daha fazla izleyici olamayacağımızı bütün yüreğimizle beyan etmek ve çocuk cinsel istismarı hakkında toplumsal farkındalık yaratmak için bugün buradayız.

 ÇOCUK İSTİSMARINI BİREYSEL BİR MESELE DEĞİL, TOPLUMSAL BİR SORUN olarak GÖRDÜĞÜMÜZİÇİN BURADAYIZ.

Adana ‘da sokakta düğün yapıldığı sırada, düğün evine giren 20 yaşındaki bir şerefsizin, içeride uyumakta olan 3 yaşındaki çocuğa tecevüz etmesini protesto etmek için buradayız.

 

İstanbul’da bir hastanede, 2017 yılında sadece 5 ayda yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına rağmen herhangi bir işlem yapmayarak skandal yaratacak şekilde yaşananları gizleyen hastane yönetimini protesto etmek ve çocuklarımızın çığlığına çığlık olmak için buradayız.

 

Dün “BİR KEREDEN BİRŞEY OLMAZ”, bugün ise “ÇOCUĞUN OLDUĞU HER YERDE RİSK VAR” diyen zihniyeti kınamak için buradayız.

 

Cinsel istismar suçlarının düzenlenmesinde,12 yaş sınırı kriterini kesinlikle kabul etmediğimizihaykırmak için buradayız.

 

Türkiye’nin de taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşına kadar herkes çocuktur. Bu sözleşmenin referans alınmasını gerekli ve zorunlu gördüğümüz için buradayız.

 

2017 yılında 387 çocuk istismara uğramış, ülkemiz çocuk istismarı konusunda dünyada 3.sırada iken,Diyanet İşleri Başkanlığı’nınresmi internet sitesinde  “İslâm hukukçularınca bulûğ çağının alt sınırı, erkekler için 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenmiştir” ifadeleri ile, “KIZLAR 9, ERKEKLER 12 YAŞINDA EVLENEBİLİR” algısı yaratan açıklamalara karşı tepki göstermekiçin buradayız.

Toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden, vicdanları yaralayan bu acı olayların yersiz, mesnetsiz açıklamalarla sulandırılmasına hayır demek için buradayız.

Çok geç olmadan, çocuk istismarına dur demek ve çocuklarımızın sesi olmak için buradayız.

Son 10 yılda çocuk istismarı tam 7 kat arttı, 300 bin istismar vakası yaşandı. Ülkemizde 181 binin üzerinde gelin edilmiş çocuk var. Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında Türkiye, dünyada 3’üncü sıradadır. Yandaş basın bu gerçekleri yazmazsa da, biz bunları her yerde dile getireceğiz.

 

Maalesef son 15 yılda, ülke yönetiminde ve yerel yönetimlerde

devletin tüm yönetim kadroları cemaatlere teslim edilmiş, öğrenci yurtları da peşkeş çekilmiştir. Öğrenci yurtları cemaat ve vakıflardan alınarak devlet tarafından işletilmelidir. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının ciddi denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Adları çocuk tacizleri ile özdeşleşen, iktidar ve yerel belediyelerce desteklenen vakıf ve cemaatlerin faaliyetleri konusunda halkımızı uyanık ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

Çocuk istismarının sebepleri; giderek yoksullaştırılan halk, devletin çocukları koruyan yasa ve kurumlarının yetersiz, işlevsiz ve niteliksiz olması, toplumda çocuğa yeterince değer verilmemesi, aile içinde geçimsizlik, şiddetin varlığı ve 4+4+4 eğitim sisteminin kalitesizliğidir. Eğitim sistemi yeniden, çağdaş insani değer anlayışı temelinde yapılandırılmalıdır. İnsani değerlerini kazanamamış bir insandan her türlü kötülükbeklenir.

 

Ülkemizde çocuk istismarının yaşanmaması için, devletten en büyük beklentimiz geleceğimiz olan çocuklarımızı koruma ve kollamasıdır. Hukuki yaptırımların ağırlaştırılmasını öneriyoruz.Bu suçlara verilen cezaların arttırılmasını, iyi hal ve haksız tahrik indirimin yapılmamasını istiyoruz.Bu ahlak yoksunluğunu hafife almak, iyi hal uygulamasında bulunmak, yapılan zulmü desteklemektir.

 

Yapılacak yasal düzenleme ile çocuk istismarı suçları, genel ve özel af kapsamından çıkarılmalıdır.

 

Çocuk istismarına dur demek için caydırıcı hukuk mekanizmaları kurulurken, gelecekte bu suçların yaşanmaması için sosyal ve ekonomik önlemlere de ağırlık verilmelidir.

 

İstismara uğrayan çocuklar genellikle korkutularak sindirildirilmektedir. Birçok çocuk sesini çıkarmaz ve yaşadıklarını gizlediği için istismar olayları açığa çıkarılmadan üzeri örtülür. Bu durum istismarın toplumdaki devamını sağlar

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istismardan korunması için sorumlu her fert, kurum ve kuruluş  tarafından gerekli tedbirlerin alınması temennilerimizle tüm duyarlı insanları bizimle beraber çocukların sesi olmaya davet ediyoruz.

 

Tek amacımız çocuklarımızın geleceğidir, çocuklarımızın geleceğini karartan cahil zihniyete karşı devletin üstüne düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı korumak devletin asıl görevidir.

Çocuklar susar, susmamalarını öğretin, susmayın. Bir zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun. Bu ülkenin vicdanlı vatandaşı iseniz bir çocuğun sesi olmaya

mecbursunuz. Bu bilinçle bir araya gelerek bugünkü etkinliğimizde bizlere destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Bu vesile ile, Zeytin Dalı Harekatı şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize acil şifalar, kahraman  Silahlı Kuvvetlerimize başarılar dileriz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Oto dolandırıcıları yaşar ürkek ve Mustafa uysal yakalandı

HIZLI YORUM YAP