DOLAR

34,2466$% -0.12

EURO

36,8917% -1.59

STERLİN

44,2320£% -1.2

GRAM ALTIN

3.011,23%-0,39

ONS

2.740,15%-0,09

BİST100

8.618,57%-0,52

Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu canlı yayında

Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Hükümetin politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, Bu hükümet Batı’dan daha kapitalist” dedi.

FOX TV’de yayınlanan Liderler FOX’ta programında katılan Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.
İşte Karamollaoğlu’nın konuşmasından satır başları:

“SATIŞLAR DURACAK”

Özelleşmesi kesinleşmemiş tüm tesislerin satışını durduracağız. Çünkü Özel sektörün daha iyi çalışacağına inanıyorum. Ancak öyle şartlar oluyor ki devletin özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekanizmayı oluşturması lazım. Özel sektör nazlıdır. İhalelerde şeffaflık kalmadı. Hükümet özel sektörde kararlı, tarıma destek vermeyi aklının ucundan geçirmeyi bile düşünmüyor. Ama bizim Tarım Bakanı maşallah pehlivan gibi peşrev çekiyor. Gelecek sene biz ihracat yapacağız diyor.

ADALET SORUNU

Adalet duygusu yoksa parası olan insanlar yatırım yapamaz. Risk olarak görür bunu. Dışarıda milyarlarca dolar var boş dolaşan. Türkiye yüzde 17 faiz verecek kimse gelemeyecek. Bu dışarıda oluşturulan bozuk atmosferden kaynaklanıyor. Türk ekonomisine de, hükümetine de güven yok. Yarın çıkmak istediği zaman çıkamayacak çünkü dışarıdan gelen adam parasını getirir belli bir süre size yatırır ama dilediği zaman o parasını alma şartını ister. Bunu göremediği için Türkiye’ye gelmezler.

ÇALIŞAN ÜCRETLERİ

3 sene içinde en azından herkes bugün aldığı maaşın 2 misli maaş alacak. Asgari ücret her sene yüzde 7 artsa iki misline çıkar. Asgari ücret söz konusu olduğunda işverenin de halini düşünerek vergilerde de düşüş olması lazım. Devlet bunu karşılamalı. Asgari ücret bu şartlarda bin 600 TL olmaz. Bugünkü şartlarda yoksulluk sınırı 5 bin 600 TL civarında asgari ücret 5 bin 600 tl olmazsa adil düzen yok demektir.

İSRAF VE YOLSUZLUK

İsraf ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak. Bizim tahminimiz 50-60 milyar liradan daha az bir kaynak bunun fazlasını sağlar. İsraf çok geniş bir kavram. Ben şuanda yatırıma dönük olmayan bütün giderleri israf olarak görüyorum. İster yol ister inşaatlar olsun. Türkiye’nin şu an için Çanakkale köprüsü diye bir köprüye ihtiyacı yok. Kanal İstanbul’a ihtiyaç yok. Türkiye’de şehirlere gidince ben üzülüyorum. Eski binalar yıkılmış yerine yenileri yapılmış bu yatırım değil; israftır. Bizim başka yerde bu paraya ihtiyacımız varken bu tür yatırımlar gereksiz. Bunlar yapılmalı ama bütçe fazlalılığı olduğu zaman yapılmalı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI

Cumhurbaşkanlığı sarayı bizim için hakikaten israf olan bir yatırım. Bize bu bina hangi faydayı sağladı? ‘Efendim itibar sağladı. Dışardan gelenler bakıyorlar vay canına ne kadar müthiş bir sarayda oturuyor’  demiyor ki. İtibar sarayla olmaz.

O saray bize biraz büyük gelir. Biraz daha mütevazi bir yerde yaşamayı düşünürüm. Çankaya bize yakın. bizim ev de oraya yakın. Tayyip Bey o binanın dışarıda bir itibar olacağını düşünüyor.  ihtişamın karşı tarafı etkileyeceğine inanıyor ama bu yanlış bir düşünce.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE

Bizim için önemli olan şey israf ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak olacaktır. Bizim insanları alıp yerlerde süründürme ihtimalimiz yok.  Şeffaflık denetimle sağlanır. Türkiye’de de iki tane denetim müessesesi  var. Biri Sayıştay diğeri de Devlet Denetleme Kurulu onları birleştirdiler. Bunlar bizim dönemimizde en aktif kurumlar olacaklar. Yapılan işlerde varsa bir yanlışlık onlar denetlenecek.

EKONOMİK ÇALIŞMALAR

Bir yerden başlamanız gerekiyorsa önce dışarıya ve içeriye güven vermelisiniz. Bu bir numaralı mesele. Elimizde su dolu delik bir bidon var. Önce o delikleri tıkayacağız. İsraf ve yolsuzlukları ondan ilk plana aldık. Şuan için ne kadar israf var bilmiyoruz. Devlet öyle harcamalar yapıyor ki aklım almıyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? İnsanların gözüne güzel görünmek için öyle bir harcamalar yapıyorlar ki aklımız almıyor.

“ZAMLARLA BU MESELE ÇÖZÜLMEZ”

Biz doğru oturalım devletin kaynaklarını iyi belirleyelim. Bu kaynakların nerelerde kullanıldığını da belirleyelim. Türkiye’nin dışına giden milyarlarca lira var ama gelmiyor. Gelmekten korkuyor. Elde var olan bu sorun zamlarla çözülmez. İsrafa bakacağız benim tahminime göre bu israf 50-60 milyarın üzerine çıkar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Dev Çorba Çeşmeleri

HIZLI YORUM YAP